E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

16 mai 2011

Sete de cultura

Romanului ii place orice, daca e gratis. Ca e mancare, bautura, plimbare, intrare in club, pub si mai nou la muzee, suntem fericiti. Doamne ce imbulzeala naibii a fost in tot centrul istoric si mai ales in zonele cu muzee. Nu imi venea sa cred ca vrea lumea sa se culturalizeze asa de intens. 


Bineinteles ca dupa portia de cultura lumea trebuie sa se racoreasca. Si cum altfel decat la o bere sau mai multe, in centrul istoric. A fost atata lume de credeam ca o sa inceapa si o revolutie, ceva. Foiala a durat pana dimineata. Nu intelegeam de ce toata lumea era grabita si mergea nu repede, ci foarte repede. Nu stiu unde incercau ei sa ajunga ca oricum locuri la terase nu erau si nu faceau altceva decat sa dea ture. 

Bineinteles ca oriunde vedeai mai multa lume vedeai si munti de gunoaie. Pe treptele Muzeului National de Istorie era un fel de ghena, lumea se inghesuia, urla, radea zgomotos. Si cum daca ceva este moca lumea trebuie sa se impinga, sa se calce pe picioare, sa isi dea pumni si coate in stomac si sa iasa sifonati, ciufuliti, cu urme de talpi pe pantofi si pantaloni. 

Anul asta am preferat sa fiu doar spectator al multimii. Am vizitat in anii trecuti muzeele si ma bucur ca atunci nu a fost asa omor. Mi-a placut sa urmaresc reactiile extrem de diferite ale oamenilor.
Voi pe unde ati umblat?

12 comentarii:

  1. Pf...am fost convins ca ai fost la vizitarea cimitirului ala...parca si ala tot gratis intri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cimitirul Belu... Am fost pe zi la el, si probabil o sa ma mai duc intr-o zi cu soare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-a fost mai intai, setea sau cultura?
    Oricum mie asta mi se pare ca la adunarile bisericesti de Boboteaza sau cand s-o mai imparti aghiasma:
    -Ptiu drace, da lasati-ma sa iau aghiasma sfanta! si dai si impinge

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai putin, ca n-am inteles prea bine: pana la urma, a fost vorba de vizite la muzee sau de lancezit pe terase cu berile reci pe masa? :) Ce are cultura cu berea?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Paispe: nu stiu ce a fost mai intai.. la unii am vazut cultura- sete si la altii sete-cultura sau poate fi si combinata sete-cultura-sete-cultura!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Andreea: nici eu nu am inteles care e legatura dar se pare ca au vazut-o altii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca si daca ar fi deschis la Muzeul Fecalelor, si ar fi gratis, romanul tot s-ar duce...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand e moca... mai bine ne incuiem in case :)) Ma dispera "aglomerarile" astea de aceea ma abtin. Cu toate astea, astfel de instigari la cultura sunt bune, poate se prind de unul, altul..

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am inteles care e treaba cu Belu... de cand pana unde e Belu pe lista "must see-urilor" din Bucuresti. Ah, da, stiu de cand. De cand cu Udrea. Oricum acolo e gratis mereu, poti sa stai chiar si o vesnicie p'acolo :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. G`dam! :)

    A fost frumos la muzee. De fapt, pe langa muzee :)

    RăspundețiȘtergere