E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

16 ianuarie 2011

De-a rasu` plansu` ...

In Emiratele Arabe Unite seicul a investit si el acolo o suma micuta (11 milioane dolari) intr-un proiect care ajuta poporul sa nu mai moara de cald, dar nici pamantul de seceta: adica o afacere care provoaca ploi artificiale aproape identice celor naturale.

In Romania, statul a investit in 25 ani intr-un sistem de irigatie care nu iriga si care nu ajuta la nimic! EE! Ce puteti sa spuneti de aceasta performanta? Mai poate cineva sa faca ce face statul roman? Sau! Statul roman se schinuie in fiecare an cu spargerea soselelor, trotuarelor, bordurilor, cica se lucreaza la canalizare, la schimbarea conductelor. Tot acest chin este pentru noi, sa nu mai ne intre apa in pantofi dupa ce ploua maxim 5 minute iar apa ramane insistenta pe asfalt, care si el este plin de gropite, cratere si alte forme in care exista posibilitatea sa iti pierzi papucul sau sa isi luxezi vreo glezna.
Oricum ar trebui sa stea linistit la capitolul strazi, drumuri nationale si autostrazi, cum s-a scumpit iar benzina, nu mai avem nevoie de atatia km de sosea, au nevoie doar aia care isi permit sa isi faca plinul si sa se plimbe in voie sau strainezii care mai sunt in trecere pe la noi, ca de stat nu mai e cazul.
Parca vezi romanusul ahtiat dupa plimbarile nocturne doar asa de amorul artei cu masinuta pe bulevardele Bucurestiului, cu muzica rasunand, facandu-si rate la banca doar sa mai bage si el un litru de benzina/motorina sa mai impresioneze si el vreo puicuta.

Nu are rost sa va mai chinuie atat talentul ca oricum ne-am obisnuit cu preturi mari la orice, cu asfalt bubuit in care pe timp de ploaie risti sa te ineci iar iarna sa faci patinaj artistic, cu infernalele cozi la orice ghiseu, cu trenuri care ajung la destinatie dupa ani lumina, cu poduri si pasarele care nu se intalnesc, cu traficul foarte lejer, cu amabilitatea personalului din institutii, etc, etc....

PS: Bine ca avem si noi ceva gratis! Delectare placuta!

2 comentarii:

  1. f tare, m-am amuzat nespus...nu m-am gandit niciodata ca lumea sta la coada pt acele ziare gratuite:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta nu e nimic, mai e un filmulet facut in Timisoara, sa vezi acolo bataie!

    RăspundețiȘtergere