E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

12 ianuarie 2011

Evil things ( part VI )

Nu-i asa ca e foarte placut atunci cand esti grabit sau vrei sa ajungi mai repede intr-un anumit loc, asta nu inseamna ca esti in intarziere, sa nu poti sa treci, sa mergi pe strada/ trotuar sau sa nu poti sa cobori/urci niste trepte?!
Nu le inteleg pe babutele care de la 7 la 10 dimineata umbla de nebune asa pe strazi si merg incet, se balangane, se mai opresc putin ca au vazut un banut pe jos sau sa isi sufle nasul, li se pare ca au vazut ceva interesant in vitrina vreunui magazin, vad in fata lor o mica groapa si nu se hotarasc pe unde sa o ia, pe la stanga sau pe la dreapta si tu trebuie sa faci in spatele lor un fel de zig-zag. 


Hai sa zicem ca le putem intelege atunci cand e vara sau cand e foarte cald afara si ies asa matinale ca nu cumva sa le prinda canicula pe strada. Dar nu! Ele ies asa dimineata numai cand ploua, ninge, e foarte frig, si clar tu nu ai iesi pe o vreme ca asta nici sa te duci sa iti iei paine, dar ele se duc si verifica pretul la paine in tot cartierul Berceni, ajung chiar si pe la piata Rahova sau chiar prin Colentina.
In schimb atunci cand e cald de ti se afunda tocul in asfalt le vezi frumusel imbracate, cu palarioare, evantaie, plimbandu-se prin soarele ala de toata frumusetea sau inghesuindu-se in autobuze. 

Vrei sa te urci intr-o masina, culmea te nimeresti pe la ora 14 ca ai treaba intr-o anumita zona unde din pacate nu circula metroul, ei bine nu prea ai cum sau daca reusesti trebuie sa stai cumva lipit de usa, geam si nu cumva sa le incomodezi pentru ca te vei trezi cu o serie de complimente ce evidentiaza buna ta crestere si mai ales respectul pe care il ai pentru persoanele trecute de 5 tinereti.

Plimbarea pe jos nu e nimic pe langa plimbarea cu  tramvaiul sau autobuzul. Doamnele si domnii despre care vorbesc au gratuit la transportul in comun ceea ce inseamna ca ei trebuie sa se plimbe neincetat, mai ales cand e frig afara. Ma bucur ca nu beneficiaza de chestia asta si la metrou. E foarte placut sa te plimbi o zi intreaga cu ratb-ul, vezi lucruri frumoase, multe case, copaci, blocuri, alte cartiere si pe langa toate astea beneficiezi de CALDURA pe care nu ti-o opreste nimeni de la repartitor si pentru care nu platesti NIMIC.

Chiar e atat de urgent sa va plimbati la ora 8-9 cand toata lumea alearga disperata spre munca?! Cine va pune sa va inghesuiti, sa va plimbati pe 40 grade la umbra si apoi sa va plangeti ca vi se face rau? Cine va pune sa faceti o mie de drumuri cand sunt -10  grade si sa va rupeti piciorele pe gheata?

Pe final zambiti, va rog!
Era o baba in statia de tramvai si cum nu vedea prea bine, intreaba o tanara ce nr. are tramvaiul care vine. Tanara ii spune ca este nr 13. La care baba:
- Eeee lasa ca stiu io ce scriu astia, ca acum vreo doua zile treceam pe langa un gard si scria p*** si cand am intrat era depozit de lemne.

3 comentarii:

  1. Chiar e atat de urgent sa va plimbati la ora 8-9 cand toata lumea alearga disperata spre munca???

    BIS BIS BIS!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca o sa intelegem mai bine maratonul asta peste vreo 40 de ani :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa nu ajung si eu senila ca ei, daca da in momentele de luciditate ma leg sa nu pot iesi din casa!


    PS: Pls incercati sa va semnati sa stiu cu cine vorbesc!

    RăspundețiȘtergere