E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

7 ianuarie 2011

Consumul excesiv de oua duce la canibalism...

Am descoperit de ce unele cofrage de oua costa 5-6 lei si altele 10-12 lei! Pentru ca primele sunt oua stresate si celelalte sunt linisitite, nu au nervi, si pe deasupra mai sunt si ecologice!
Comisia Europeana s-a gandit mai bine si pana la urma o sa inchida si fermele de crestere in sistem intensiv a pasarilor, dupa ce au impus tot felul de standarde pentru fermele vacutelor si cele ale porcusolui Ghita.
Domne` sunt prea vechi sistemele, bateriile, iar gainile se streseaza rau, ajung sa se bata, sa recurga chiar si la canibalism. Normal ca outele sunt stresate, cu urme de nervi in ele, aceste oute ajung in burtica noastra prin diferite retete si ajungem si noi stresati si nervosi si chiar canibali!  

Cand eram mica, bunica de la tara, undeva printr-un sat pe langa Urziceni, avea cam 100 si ceva de pasari: gaini, rate, gaste, curcani. Astea nu mai erau stresate cand seara le inchidea si ziua stateau prin curte si mancau pietre si tot ce gaseau ele pe jos! Cocosii se bateau pana isi spargeau ciocul, curcile la fel, si mancam linisitita oua si carne, si tot nu turbam! Acum gata, din orice se turbeaza, se moare, se imbolnaveste!
Mai degraba turbam cand ajungem in magazin si vedem preturile nu din cauza prodului in sine!

Asteptam in fiecare an sa se mai inventeze cate o gripa, cate o pandemie, sa se duca idiotii sa cheltuiasca si sa stea pe liste interminabile doar sa faca un amarat de vaccin, care oricum nu ii ajuta la nimic! Stim ca suntem prea multi pe pamantul asta si nu sunt resurse pentru toti, dar mai bine nu ne mai mintiti in halul asta ca in toata gloata asta se mai gasesc si cateva minti care isi dau seama!

Dar sa trecem la lucruri mai frumoase! Gata cu pesimismul! 
LA MULTI ANI pentru toti sfintii Ion si Ioana! Suntem aproape 2 milioane si ceva de romani care ne facem onomastica astazi! La Multi b`Ani!

2 comentarii:

  1. Gainile de la tara nu sunt stresate pentru ca isi fac treaba cocosii :))

    RăspundețiȘtergere
  2. poi si alea din ferma cum crezi tu ca fac oua? e ceva telelpatic intre gaina si cocos?

    RăspundețiȘtergere