E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

4 ianuarie 2011

Atata capu` ai!

Aho Aho copii si frati!..aaaa, pardon a trecut si Mos Cracila si Rebeliunea, gata s-a mai dus un an!
Ati tras linie, adica ati facut bilantul pe 2010? Eu nu!

O sa incep anul prin a va spune ca ne-am prostit cu totii! Nu mai e nici o indoiala, gata, lumea se duce usor usor de rapa! Asta zic unii intr-un articol ca ni s-a miscorat creierul cu 150 cm cubi in ultimii 20 000 de ani, adica am pierdut o bucata cam de dimensiunea unei mingii de tenis! Unii spun ca avem creiere mai mici, dar mai eficiente. Altii sustin insa ca ne-am prostit treptat, pe masura ce am evoluat.

Creierul foloseste pana la 20% din „combustibilul" de care are nevoie corpul uman. Ca urmare, un creier mai mic inseamna o economie de energie. La ce bun un creier daca si asta consuma?! 
O alta teorie sustine ca dezvoltarea creierului este legata de dieta oamenilor. Daca pe vremuri mancau iepuri, reni, vulpi si cai, pe masura ce alimentele au devenit mai usor de consumat, creierul s-a oprit din crestere. Asa ca fratilor haideti sa papam carnita dimineata, la pranz si seara! Maine la micul dejun o sa imi fac o ceafa de porc la gratar cu garnitura de pulpe de pui si carnati de mistret, nu de alta da` vreau sa imi creasca dovleacu! Si daca tin regimul asta ce imi creste mai repede: capu` sau curu`? 
As putea sa dau exemple de persoane care la 7 dimineata inainte sa plece la munca pun gratarul sa-si faca o gustarica ( nu stiu daca pentru dejun sau pentru pachet) si nu sunt deloc destepte, ba idoate de-a dreptul! 

Vreti sa spuneti ca maimutele alea pe care le vedem vara la mare sau oriunde este o balta cu fete cat mai sumar imbracate, care au 3 cefe la spate, 7 burti, picioare si maini de urangutan, sunt usor mai mintosi? Sa nu credeti ca as avea ceva cu persoanele grase! NU! Am ceva cu persoanele grase, care se tot plang ca sunt mari, care se tot smiorcaie si nu fac nimic sa scape de kilogramele alea, care dupa 10 minute de sala stau in pat 2 zile si care toata ziua in loc sa faca sport, sa se plimbe, fac sport doar la degete tot apasant pe tastatura laptopului pe care il tin in brate, si bineinteles in pat!  Dar despre oameni grasi fara scuze revin mai tarliu putin!

Atat vroiam sa va anunt deocamdata: ca ne scade capu` !
Sfat: Puneti mana si mancati reni, cai, vaci, mistreti, caprioare ( intregi sa fie) sa va creasca capu`, respectiv inteligenta!

5 comentarii:

  1. Bagi Mac, bagi carne, bagi cefe de porc, ti se mareste capul, dar se ingroasa peretii, doar atat. Creierul ramane mic si neaerisit, te tampesti! Te faci cat un casalot si prost ca bradul...

    RăspundețiȘtergere
  2. COPII..CARNEA PROSTESTE...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca ai citit cu atentie ce am scris, dar cam despre asta era vorba. Sfatul este pentru cine intelege!

    RăspundețiȘtergere