E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

27 mai 2011

Generatia pro?

Ce se intampla cu fetele intre 11 si 15 ani de acum? S-au tampit de tot.... Unele isi fac profil pe facebook, isi fac prieteni si apoi pleaca la intalnire cu ei si hotarasc sa nu se mai intoarca acasa pe motiv ca nu au libertate din partea parintilor si hoinaresc asa cateva zile prin oras, nemancate, nespalate si dormind prin parcuri si scari de bloc, ca niste boschetari.


Altele, mai tupeiste si mai doritoare de alte experiente, la 14 ani asteapta sa nasca si mai impun si doctorilor sa nasca mai repede ca s-au saturat de burta. Da` pana acum nu te-ai gandit ca la 14 ani sa ai un copil nu e normal? 
Societatea noastra regreseaza. Copilele la 12 ani renunta la scoala si prefera sa faca multi copii si sa ii creasca probabil cu aer. Aproape ca imi cadeau ochelarii cand am citit spusele unei mamici de 16 ani care are doar 4 clase dar se simte norocoasa ca e mama. Puteai sa te simti norocoasa si mai tarziu dupa ce iti terminai scoala.

Cand eram in liceu sau in scoala generala se mai auzea de cate-o fata ceva mai dornica de viata, ca a ramas insarcinata, sau ca cine stie unde a fost vazuta si in compania unor persoane dubioase, dar cazurile erau rare si judecate foarte aspru tot de catre noi, tinerii. Acum e o moda ca la 14 ani sa iti pierzi virginitatea si daca se poate sa fugi de acasa, sa renunti la scoala si pana in 16 sa ai si copil.

Nu esti in club in fiecare sambata seara, dansand pe masa si turnand alcool in tine? Atunci esti prost, tocilar, inapoiat si de nebagat in seama. Nu ai mai mult de 50 de absente atunci iar esti prost, tocilar, inapoiat si de nebagat in seama. Nu ai stare de corigenta la nici o materie? Atunci povestea continua.

Sper ca asta sa nu fie o generalizare, dar tind sa cred ca majoritatea adolescentilor nu stiu pe ce drumuri s-o apuce. Putini mai participa la olimpiade, la concursuri de literatura si poezie, acum pe val sunt concursurile de miss/mister de orice fel. Am observat ca acei copii mustrati si certati de parinti si rude pun repede eticheta "ai mei sunt comunisti, nu ma lasa sa ma distrez si nu ma inteleg deloc". Poate toti avem perioade in care ne simtim neintelesi de catre parinti, dar asta nu inseamna sa iti iei lumea in cap, mai ales cand ai tai iti vor binele. Stiu ca sunt si cazuri in care fetele prefera sa plece de acasa doar sa scape de batai, violuri si alte nenorociri provocate chiar de cei care ar trebui sa le protejeze, dar acesti copii traumatizati isi cauta in noii parteneri cam aceleasi modele de care au fugit si tot in punctul mort ajung. 

Pentru unii este un cerc vicios din care cu greu se sustrag, dar pentru cei care au toate conditiile de ce nu profita de ele in favoarea lor?

9 comentarii:

  1. Ce e mai tare ca o fetita insarcinata la 14 ani? Una de 13.
    Apropo de de copii care se agata pe face-boc e tare asta Friend Request: Hookin' Up: SuperNews!

    RăspundețiȘtergere
  2. Generația PRO (ȘTII la ce mă refer...)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Paispe: stiu si una de 12...nu ma mai mir...

    @Andrei: bun venit pe aici.... da, din pacate stiu la ce te referi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Astea nu sunt generatia pro, sunt generatia anti :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Adio copilarie, tata! Si e valabil si pentru fete, si pentru baieti. Vor sa se maturizeze dintr-o data. Fetele se machiaza strident, baietii isi ingroasa vocea ca sa para maturi. Am un pusti la munca pe care-l aud mereu ca el combina vodca cu redbull, ca altfel nu se dileste suficient. Are 20 de ani.
    Si io eram pe la 15-16 ani dormic de maturizare. Imi lasam perciuni, cioc, etc. ca sa par mai batran. Dar nu stiam de cluburi, iar in discoteca pe vremea mea deja era nasol.
    Pitipoancele de azi vor ajunge la 40 sa arate de 65 de la machiaj si fond de ten, iar pustii corditi vor ajunge la dezalcoolizare, dezintoxicare de droage, sau la parnaie.

    RăspundețiȘtergere
  6. “Maturizarea” precoce care scade speranta de viata a generatiei actuale de copii este sustinuta de statistici concludente. Este pentru prima oara în istoria omenirii când supraponderea depaseste subponderea.Copii cu boli de adulti

    RăspundețiȘtergere
  7. Puştoaicele din Cţa care au fugit de acasă după flăcai cunoscuţi pe FB au fost zărite pe plajă de colegul meu, Florin, care şi realizase reportajul acasă la ele împreună cu o colegă. El a fost foarte impresionat de lacrimile şi disperarea uneia dintre mame care, printre altele, spunea că fata ei, în vârstă de doar 13 ani(!), obişnuia să se întoarcă acasă din club(!) la ora la care spunea. Adică o laşi în club la 13 ani şi apoi plângi cu lacrimi de crocodil că ţi-a fugit de acasă?! Fiecare, după părerea mea, îşi merită soarta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Astia mici deacum parca au luat-o razna...poate deja am inceput sa vorbim ca batranii, dar, totusi, cred ca inca suntem destul de tineri pentru a nu fi acuzati ca suntem depasiti. Le-am avut si noi pe ale noastre in adolescenta, dar ce fac cei de acum sunt prea de tot si pentru noi, care nu am trecut de mult timp de aceasta varsta.

    RăspundețiȘtergere