E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

31 mai 2011

Frecatori de ridichi

Ma calca pe bataturi persoanele care dupa ce vad un film sau intr-un caz bun, citesc o carte imediat zic: "e naspa. nu te uita/citi, numai abureala, nu intelegi nimic". E ilogic. Daca tie nu ti-a placut sau daca nu ai fost apt sa intelegi ceva, ma crezi la fel de neteda pe creier si vezi cumva ca am bale la gura sau crezi ca suntem din acelasi aluat? 

Vrei sa iti iei o carte sau sa vezi un film anume si aduci vorba despre ea/el, imediat se gaseste cineva: "Ce porcaria aia? E o pierdere de timp". Cu toate ca zici ca nu te intereseaza parerea lui nu inceteaza cu marea lui cultura in ale cartilor sau filmelor. 

Sunt multe site-uri unde se dezbat filmele, dar au aparut ca ciupercile dupa ploaie multi inapti ce se considera atotstiutori in ale cinematografiei. Intra sa iti faci o impresie despre un film anume si gasesti numai comentarii tampite si descrieri idioate. Te enervezi si te intrebi cine puii lor sunt aia asa de destepti de comenteaza tot ce misca! O alta categorie de acesti inapti mai sunt cei care folosesc un limbaj deosebit de neinteles nici macar de ei. 
Oare ce cred unii din ei ca daca au inceput sa comenteze niste filme, gata sunt specialisti? Sunt critici? 

M-am amuzat teribil cand am gasit urmatoarele sinonime in limbajul argotic pentru critica:
A CRITICA a-i freca ridichea, a lua în colimator, a lua în tărbacă, a lua în tărbacă, a lua la tangou, a prelucra, a rade (pe cineva) fără săpun, a regula (pe cineva) cu sula îndoită, a scutura. Sa nu se supere nimeni daca pe astia de mai sus ii numim frecatori de ridichi sau scuturatori sau chiar regulatori!! 

Dar hai sa ii lasam sa manance si ei o paine si sa ne vedem de cartile noastre! Apropo de Concurs, maine anunt castigatorul si bineinteles ce carte primeste!

3 comentarii:

  1. Si am uitat sa iti trimit ultima recenzie...hai cas o caut acum, daca se pune. Daca nu, ramane pentru sectiunea lectura placuta, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da ma si s-a intors si cand sa-i dea vre-o doua palme, ala negru de respira greu era defapt tacsu' ba. N-a fost cine stie ce, adica nu-ti spun sa nu te uiti da' nu e nimic de capul lui.

    RăspundețiȘtergere