E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

10 mai 2011

Ce tie nu-ti place altuia nu-i face

Vad ca in ultima vreme s-a pornit o moda destul de insistenta a lepselor, dar nu ma plang, toate mi-au placut. Astazi onorez o Leapsa primita de la Andres: “pornesc o leapșă către toți cei care găsesc sau doresc 10 fapte bune, neaducătoare decât de satisfacții și nu de profit, sau pur și simplu, 10 lucruri pe care consideră că le merită oamenii și locurile din jurul lor”
 
1. Ajut pe toti care imi cer ajutorul si nu astept nimic in schimb, decat poate un sincer multumesc.
2. Incerc sa ii binedispun pe cei din jurul meu, chiar daca asta include sa ma prostesc, sa rad, sa spun bancuri, sa imit. Cand lumea din jur e mai vesela imi incarc bateriile cu zambetele lor.
3. Am o mare pasiune pentru animale, in special pentru caini si cai. Pe strada ma opresc si vorbesc, ma joc si mangai toti cateii. Celor de la bloc le pastrez oase sau le pun mancare deoparte.
4. Nu imi bat joc de mediu: nu arunc gunoaie decat acolo unde le e locul, nu desenez peretii cladirilor, nu ma agat de copaci, nu ma legan de semnele de circulatie, nu topai pe banci, nu fac galagie in scarile blocurilor.
5. Ma simt multumita cand babutelor le e frica sa traverseze singure si ma ofer sa le ajut.
6. Imi place sa urez "o zi buna" si sa multumesc de fiecare data cand ies dintr-un magazin sau vreo institutie, fara sa ma gandesc la felul in care am fost servita. Zic multumesc si zambesc si atunci cand mi se face loc sa trec sau mi se deschide usa.
7. Ignor rautatea altora si discutiile de prost gust, nu imi place sa ma amestec in conflicte si nici nu le provoc.
8. Chiar daca am mai avut mai mult de pierdut decat de castigat, am ajutat pe toti cei care mi-au cerut sa le fac vreo tema, proiect sau cine stie ce lucrare, cu toate ca renuntam la timpul meu.
9. Imi place sa gatesc si sa prepar bunatati chiar daca renunt la relaxare in favoarea statului in picioare.
10. Daca se intampla ca in fata mea sa cada cineva ma ofer sa il/o ajut fara sa ma bufneasca rasul, ma gandesc ca as putea fi eu sau cineva apropiat in locul lui/ei.

Ca am terminat cu micile mele fapte bune sunt curioasa de raspunsul altora, asa ca provoc la leapsa pe Razvan, Andreea, CasacuNuci si pe oricine doreste sa o preia. Spor!

10 comentarii:

  1. Andreea tu! :)) Daca dai click pe Andreea oare unde te duce? :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Undeva...departe... :))
    Trebuie sa ma adun si sa incerc sa dau curs invitatiei. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tie nu-ti place, se cade ca esti mofturos. Dar poate-i place altcuiva :))
    apropo, si mie imi place gatitul. Cealalta parte, sa mananc bine

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Da, tie iti place mancarea gatita bine si mult, sau altfel spus gatitul stomacului cu mancare buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca se intampla ca in fata mea sa cada cineva ma ofer sa il/o ajut fara sa ma bufneasca rasul, ma gandesc ca as putea fi eu sau cineva apropiat in locul lui/ei.

    Suntem atat de diferiti, iubito!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ioana, recunosc ca mi-ai cam dat de treaba...grea, nu asa. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Toata treaba a pornit de la Andres :D eu nu am facut decat sa o dau mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hehe! Ce imi place!! Spuneam zilele trecute unui blogger care a preluat leapsa fara sa-l fi mentionat in mod express ca e cea mai frumoasa pe care am primit-o de pana acum!

    Si revin acum, la tine, si spun acelasi lucru. E o leapsa superba din care avem cu totii ceva de invatat. Multumesc pentru preluare!
    :*

    RăspundețiȘtergere