E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

29 aprilie 2011

Hapciu!

M-am chinuit toata iarna, care a fost lunga tare, m-am chinuit si in zilele capricioase sa am grija de mine, si hop in ziua cea mai calduroasa am reusit sa racesc! Nu mi-a mai curs nasul de 2 ani de zile, dar de 3 zile si-a luat revansa pentru tot timpul pe care l-a pierdut asteptandu-ma dupa colt.

Cel mai tare acum e ca nu am voie sa iau medicamente pentru raceala, nici sa mananc lamai, portocale sau alte citrice. Si banalul paracetamol imi e interzis! 
Aproape ca si uitasem cum e sa racesti cu totu`: nas curgator, gat ragusit si "infundat", ochi lacrimand, stare de somnolenta, dureri de oase si muschi si mii de stranuturi. Am impresia ca sunt intr-un borcan, asa ma aud si asa aud totul, ca dintr-un borcan...bine ca nu am capacul pus ca m-as fi sufocat de tot.

Cand imi spun ca am scapat de una ma trezesc cu altele pe cap! 
Pana mai imi revine vocea si mi se desfunda capul dati-mi o reteta ceva, un leac, un tratament! Cat trebuie sa astept sa redevin om, ca asa ma simt un mutant?!

10 comentarii:

  1. Până acum am scăpat. Chiar mă mir cum de, mult de tot, mai ales că de mic am fost extrem de vulnerabil și nu a fost iarnă în care să scap.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu iarna nu racesc, mai repede vara de la aerul conditionat...dar acum cica am stat in curent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie abia îmi trece o răceală primăvăratică...
    Pentru gât îți recomand sucul rezultat din jumătate de ridiche neagră în care pui miere. După câteva ore o să se formeze un suc. Nu știu cât efect o să aibă, dar măcar are gust bun și e natural. Pentru celelalte părți „înfundate” și dureroase, nu prea știu remedii. Să te faci bine repede!

    RăspundețiȘtergere
  4. Problema mea este ca nu am voie nimic ce ar putea sa imi creasca aciditatea la stomac, nimic ce fermenteaza si nici un fel de cruditati! :D
    O sa incerc treaba cu ridiche sa vedem! Multam!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa te insanatosesti repede!
    Pentru nas, poti face inhalatii cu musetel. :) Nu-mi vine acum in minte niciun remediu neacid.

    RăspundețiȘtergere
  6. Insanatosire grabnica..
    P.S. Am crezut ca nu ai voie medicamente oentur ca esti gravida...ma pregateam sa te felicit :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce zicea Renata despre ridichia neagra e chiar un remediu bun si eu il folosesc si functioneaza. Mai citisem pe net acum ceva vreme, cand am fost si eu racita bine vreo saptamana de numai in pat am stat, cica sa iti pui o jumatate de ceapa in camera peste noapte. Intradevar ceapa a 2a zi are un miros groaznic, dar eu parca ma simteam mai bine dupa o noapte petrecuta cu o ceapa in camera ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Standdowncafe: :)) Inca nu. Mai dureaza pana nu o sa am voie sa iau medicamente din alte cauze.

    @ Joanne: Merci! Deocamdata ma simt mai bine si beau ceai Hapciu pentru raceala :)) Sa vedem!

    RăspundețiȘtergere