E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

7 aprilie 2011

Lectura placuta ( XI )

Concursul continua si imi place ca am concurenti perseverenti si consecventi. O sa va spun clasamentul la sfarsitul saptamanii, asta daca vreti, daca nu, nu!
Astazi aplauzele merg, nu tip-til, ci tropa-tropa la Andreea Iulia Toma!!!
O carte ce am citit-o acompaniata in gand de Balada lui Ciprian Porumbescu. Surprinzator modul in care meleagurile bucovinene, atat de neaose, prindeau contur in mintea mea.Cu siguranta, faptul ca lectura a survenit ulterior vizitarii satului natal al compozitorului, mi- a determinat trairile intense.Citind rememoram locurile prin care trecusem, simteam ca pasesc pe aceleasi urme. Povestirile ghidului mi-au starnit curiozitatea, am vrut sa descopar maimult decat o descriere succinta. Am simtit nevoia sa patrund mai mult in tainele vietii lui Ciprian Porumbescu.
Un destin atat de tragic surprins cu maiestrie in paginile acestei carti. Sunetele viorii rasuna o data cu fiecare litera, cantand dragostea neimplinita, pasiunea pentru muzica, dezamagirea, tristetea in fata unei morti prea timpurii...
Uneori uiti ca citesti o biografie. Pe mine, cel putin, m-a fascinat aceasta poveste melodioasa, dar trista, un talent deosebit ale carui aripi au fost frante inainte de vreme, surprins inca din copilarie, cand pasiunea pentru vioara abia se contura, incet dar sigur, in sufletul viitorului compozitor. Pasiune impletita cu primii fiori ai dragostei, intr-o vreme cand glasul inimii parea incatusat de dogme si  principii de neinduplecat.


Canta la Stupca o vioara, de Constantin Ghiban

11 comentarii:

 1. Melancolica descriere, dar foarte frumoasa...

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu stiu cat de interesanta va pare aceasta carte, nu are un subiect care sa prinda prea mult la public, dar pe mine m-a impresionat, iar voi nu sunteti orice public. :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Asta e de bine sau de rau?? :))))

  RăspundețiȘtergere
 4. Si eu care ma gandeam ca, la intoarcere, gasesc clasamentul provizoriu...dar se pare ca va place suspansul, din moment ce nu au existat solicitari in acest sens. :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Nimeni nu a zis nici ca vrea nici ca nu vrea. Asa ca am lasat asa...

  RăspundețiȘtergere
 6. Mie nu prea imi place sa sparg gheata...de aia am tacut. :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Hai ca o sa fac un clasament dar pe la sf sapt cand o sa am timp. ok?

  RăspundețiȘtergere