E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

16 martie 2011

Suflete pereche

        V-am mai vorbit AICI despre o prietena din copilarie, acum vreau sa va vorbesc despre alti prieteni si din copilarie si de acum.  Nu stau sa ii enumar sau sa le spun numele, unde stateau, cum invatau sau ce erau parintii lor...ci o sa va spun ce am invatat avand prieteni.
       Pana la urma ce scop au prietenii, aceste persoane pe care le alegem sa ne petrecem majoritatea timpului, sa le spunem tot ce ne trece prin tartacuta, sa impartasim secrete cu si despre fete, baieti, filme, carti, jocuri, scoala, colegi, s.a.m.d?

       Cand esti mic ai nevoie de prieteni mai mult sa te joci si sa te mai altoiesti din cand in cand. Apoi din ei mai pastrezi cativa sau mai adaugi si altii pe lista si incerci sa treci ceva mai departe te joaca. Incepi sa iti impartasesti cam toate gandurile si secretele. Mai tarziu, prin liceu descoperi ca din multii prieteni de joaca mai ramai cu o mana de oameni apropiati de sufletul tau, oameni de care te-ai legat si ai fi in stare sa faci orice sa le readuci zambetul pe buze atunci cand vezi lacrimi licarind in coltul ochilor.
       Mai facem un pas si plecam si din oras la facultate. Normal ca pleci cu prietenii dupa tine, ca doar va unesc daca nu aceleasi principii si idei macar sunt aproape la fel.

      Unde si cine greseste cand o parte din intreg ramane putin pe loc si o ia pe alt drum, diferit de ce sustinea pana in momentul respectiv, diferit de ce credea pana atunci? Ca si cum ar fi apasat pe un buton de reset dar nu a mai rulat programul normal ci unul nou implantat cu multe greseli cu alte noi programase care parca atrageau virusi si care nu vroiau sa intre in carantina!

      De ce aproape o viata crezi ca ai un suflet pereche si in numai cateva luni nu reusesti sa mai recunosti nimic din vechea carcasa? Se aplica si aici spalarea pe creier?

      Am gasit un scurt metraj plin de emotie si de.... frumos. Va invit sa il urmariti si sa dezbatem!




PS: Pana la urma ce te face sa te simti natural, dornic de viata, neobosit, frumos, fericit sa traiesti?

7 comentarii:

  1. Multam :D ! Poi poate pentru ca nu esti logat pe feis! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista oamenii care se completeaza,care se potrivesc perfect,dar sortiti sa fie cu oameni nepotriviti si asta doar pentru ca au aparut unul in viata celuilalt la momentul nepotrivit pe o cale nepotrivita.Ce dureros e sa ajungi in viata omului potrivit in locul si momentul nepotrivit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mi se pare mie mai dureros e ca nu isi dau seama ca inainte era bine...si prezentul nu face decat sa ii "degradeze"!
    Pe bune acum, poti sa dai delete la tot ce gandeai si la tot ce aspirai?

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte mişto, fată. Ai un like de la Amza :)

    RăspundețiȘtergere