E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

11 martie 2011

Formule...fara fericire

Ati observat ca sunt o gramada de site-uri, reviste, emisiuni specializate pe sfaturi in relatia de cuplu, in alimentatie, in relatia cu prietenii, cu parintii, cu bunicii, cu animelele, cu strainii? Pe langa aceste site-uri/ reviste mai sunt si altele care au rubrici separate dedicate acestor "probleme".

Sa zicem ca te abonezi la un site sau 2 pentru horoscop sau pentru reteta saptamanii sau mai stiu eu pentru ce noutati ai fi interesat si cand te trezesti cu mail-ul plin de toate imbecilitatile! Marea majoritate a articolelor de  genul, daca nu chiar toate, (nu am fost prea atenta si nu am facut un studiu in sensul asta ) sunt dedicate atentiei femeilor. 

Titlurile articolelor, normal, sunt foarte "interesante", ai impresia ca descoperi cheia succesului si al vietii fericite pana la adanci batraneti cand colo dai numai de idei tampite si stupide. Uneori stau si ma gandesc cum au avut voie sa publice astfel de articole! Randurile si sfaturile alea am impresia ca sunt destinate unor primate pe cale sa se dezvolte, sa se transforme in oameni. Cred ca nici ele nu au nevoie de asa ceva! 

De obicei la fiecare revista sau site de genul sunt cateva persoane "specializate" pe relatia asta inter si intra-umana, dar ideilei lor sunt mai degraba ale unor persoane frustate. 
Mi-am amintit titlul a catorva articole primite in mail: "De ce fug barbatii?", "Femeia nevasta vs Femeia amanta", "Cum sa aveti o relatie reusita", "Ghidul tinerilor casatoriti", "Cele 7 secrete ale femeilor", "Formula fericirii", "Rezolva ecuatia personala". Cine sta sa isi aranjeze viata dupa toate prostiile scrise aici? Tu unde mai esti? Pana la urma cine stie mai bine cat de fericit esti si cum? Tu sau revista? Cred ca din cauza asta nu prea mai au valoare relatiile de durata, ca sunt si persoane care citeasc aberatiile alea cred in ele si se comporta ca niste roboti " Nu e bine sa fac asa...trebuie asa ca asa am citit acolo", " Nu e bine sa ii arat prea mult sentimentele ca asa am citit acolo", "Nu e bine sa petrec mai mult timp cu el decat cu prietenele ca asa am citit acolo", "Nu e bine sa il sun decat o data pe zi ...ca asa am citit acolo".

Oameni buni lasati in pace revistele si faceti-va viata asa cum va place, iesiti in oras cu cine si cand vreti, nu mai stati sa interpretati toate prostiile ci traiti-va viata!

8 comentarii:

  1. E important sa faci ceea ce simti, ceea ce crezi ca e bine, sa iti traiesti viata dupa coordonate trasate de tine. Nu cred ca un articol dintr-un newsletter iti poate oferi solutia-cheie in momente dificile iar in ceea ce priveste momentele normale, nu cred ca avem nevoie de astfel de sfaturi care sa ne spuna ce culoare sa alegem pentru lenjerie astfel incat sa il innebunim pe el( de unde naiba sa stie aia de scriu astfel de chestii ce anume ii place iubitului?). Citeam chiar ieri intr-un astfel de articol care sunt zonele fierbinti ale barbatului care, o data atinse provoaca eruptii vulcanice. Daca as urma sfaturile de acolo, as distruge toata pasiunea, o parte din zonele enuntate neaplicandu-se si in cazul exemplarului din dotare, in cazul lui efectul fiind invers. Ideea era ca fiecare avem individualitatea noastra, anumite idei si sfaturi prezentate drept tipare intr-un anumit domeniu nu pot constitui modele de urmat. Uneori sunt de-a dreptul penibile. Dar, trebuie sa scrie si oamenii aia ceva, ce mai conteaza ce anume? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eruptii vulcanice zici, huuh?? :)))
    Ai dreptate daca te iei dupa fiecare tampenie mai degraba aduce moartea pasiunii nu trezirea ei! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce bine ai punctat, chiar punctat! Formula fericirii, wtf?
    Asa cum si reclamele au alunecat pe partea asta "reclame proaste pentru prosti", asa aluneca si titlurile astea, "retetele" de prin reviste sau chiar carti editate si vandute prin librarii. Cum sa devii un mare smecher...

    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa te scarpini cu mana stanga prin invaluire la urechea dreapta!
    SAU
    Cum sa bei apa fara sa duci paharul la gura!

    Hai ca eu sunt interesata de treaba cu eruptia vulcanica! Va rog sa ma lamuriti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acuma n-as putea sa jur ca asa era scris, dar mie ideea asta mi-a ramas in minte. :)))
    @Razvan: Carti din alea asezate frumos in sectiunea "Ghid practic" eu n-as avea rabdare sa citesc. Numai din titlurile lor, care de care mai amuzante si mai penibile, imi dau seama ca nu merita efortul. Totusi, daca stau sa ma gandesc, parca mai multi rasfoiesc acel sector decat cel de beletristica, insa nu sunt eu aia care sa ia pulsul zilnic al librariilor din Bucuresti, incat sa enunt o regula. Zilele astea am vazut doua astfel de ghiduri-pereche. "Cum sa fii barbatul unei singure femei" si a doua, adresata femeilor-nu-i mai retin titlul. Dand acum o cautare incercand sa descopar titlul am descoperit 1500 de titluri care contin expresia "cum sa", printre care "Cum sa vinzi un homar". Rasfoind cateva pagini, constat ca autorii de gen s-au gandit la toate, vor sa ne invete de toate. Inca mai caut cartea in care ne invata cum sa ne facem nevoile.:)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai geniala treaba cu homaru`! M-a bufnit rasu` instant!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai pus punctul pe I..."iesiti in oras cu cine si cand vreti, nu mai stati sa interpretati toate prostiile ci traiti-va viata! "

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi putem face o comparaţie cu vremurile bunicilor noştrii care nu aveau atâtea informaţii şi idei ale altora şi uite că ei au rezistat >30 ani de căsătorie!
    Unele idei şi păreri sunt bune şi utile, dar niciodată nu se pot plia pe fiecare pereche-cuplu în parte.

    RăspundețiȘtergere