E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

30 ianuarie 2011

Succesul nu poarta tocuri

De ce simt femeile nevoia sa se aranjeze peste masura intr-o zi obisnuita de munca, scoala, facultate sau mai stiu eu ce? De ce trebuie sa arate ca o sorcova atunci cand ar trebui sa inspire seriozitate si respect?
Acum nu mai e la moda sa te asortezi, dupa cum vad eu. Trebuie sa ai cat mai multe culori pe tine si care sa nu aiba legatura.

Poate sunt eu depasita de moda si ramasa undeva in urma, dar pana la urma te imbraci cum iti sta bine si cum te simti mai bine. Nu iti pui pe tine mocheta de pe hol si un mop in cap doar ca asa ai vazut la vreo prezentare. Cu siguranta nu vei arata bine si nimeni nu va admira tinuta ta.


Multe femei inteleg sa arate bine prin a se machia excesiv si a se imbraca cat mai provocator inca de dimineata si se prezinta la locul de munca colorate ca un papagal.
In multe dimineti in metrou vad fete/ femei cu un strat gros de fond de ten de poti sa il iei cu spaclul*, cu linii groase de tus, cu fard cat mai strident si bineinteles cu ruj asemanator. Acum, fiind iarna, nu vezi imbracamintea prea bine ca au grija sa isi puna blanurile pe ele.

Trecem si peste partea cu machiatul si imbracatul si ajungem la incaltari. De ce va chinuiti sa mergeti pe atata tocurile inca de la prima ora? Intradevar tocurile te fac mai inalta, mai eleganta, mai rafinata, dar sunt mult mai multe dezavantaje purtarii tocurilor de peste 7 cm zilnic. Ce poti sa patesti? Ei bine: corpul capata o postura incorecta, apar bataturi si unghii incarnate, deformarea coloanei vertebrale, dureri de spate, dureri de picioare si umflarea picioarelor, afectiuni ale tendonului lui Ahile, "degete ciocan"- oasele degetelor se curbeaza, deformarea mersului si daca vreti mai multe motive pentru care sa nu purtati tocuri inalte si mai ales zilnic dati un search pe goagal si o sa gasiti o gramada!

Pe langa afectiunile astea te poti pricopsi si cu altele. Am vazut multe dame catarate pe tocuri destul de generoase care si-au pierdut echilibrul aratandu-ne tot felul de scheme haioase pentru a-si mentine pozitia. In final tot pe jos au ajuns cu tot efortul de a se redresa. Mare doamna mai esti intinsa pe jos cu poalele in cap, nu? Atunci inspiri si mai multa seriozitate, nu? Atunci barbatii te vad si mai eleganta, nu?

Succesul nu este egal cu marimea tocului sau a talpii! 

Vizionare placuta si aveti grija sa nu mergeti in 4 labe, dar cu tocuri!






ȘPÁCLU, șpacluri, s. n. Unealta formata dintr-o lama triunghiulara de otel cu maner de lemn, folosita la netezit sau la razuit tencuiala, chitul etc

3 comentarii:

  1. Eu am vazut asa ceva pe viu. Inca e proaspata amintirea, pentru ca nu au trecut decat cateva saptamani de cand "doamna" Piti a cazut in fata mea din cauza tocurilor cui de 3000 de cm. Frumos, daca n-ar fi ea sau cele ca ea nu am mai rade asa cu pofta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-mi aminteşte de un alt filmuleţ. http://www.youtube.com/watch?v=D1VygW_6Wpw :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Razvan: Am vazut chiar acum 2 zile o dama bine, in fata la ASE, facand patinaj artistic si culmea a cazut iar in acelasi loc.

    @Talitha: Da stiu, m-am amuzat copios in timp ce am vizionat mai multe clipulete!

    RăspundețiȘtergere