E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

7 decembrie 2010

Miorita laie, laie bucalaie

M-am convins, romanu` vrea sa faca afacere cu orice daca se poate si profitul, adica mai pe romaneste, BANUL, sa iasa cat de repede se poate, preferabil intr-o ora, hai o saptamana, cel mai mult o luna! Daca nu merge si nu iese asa de repede, se plictiseste si in cel mai bun caz se reprofileaza, pleaca in afara sau din lipsa de materie cenusie abandoneaza tot si vinde.

In inima Ardealului, pe meleagurile noastre mioritice, doi straini au pus pe roate o afacere pe care multi romani au considerat-o nerentabila, normal. Un englez si un indian au vazut insa in afacerea bazata pe lapte de bivolita o provocare. Din colaborarea celor doi straini a iesit mozzarella romaneasca din lapte de bivolita, care, deocamdata, ajunge doar pe rafturile magazinelor mici din Romania.
Doar nu putea romanu` sa faca ceva, el vrea repede si mult, cat despre calitate ne mai gandim, nu prea conteaza cat de bun e.
Tot la noi, oamenii de afaceri italieni, danezi si olandezi au acumulat peste 450.000 de hectare din suprafata agricola a Romaniei, investind in fermele de vaci dar si in cultivarea de cereale, cartofi si orez.
Culmea, o familie de elvetieni viseaza sa cultive cereale in Romania si au reusit sa isi faca o ferma undeva prin judetul Alba. In timp ce altii viseaza sa foloseasca cumva profitabil toate resursele disponibile noi visam la cai verzi pe pereti si vezi campul plin de buruieni si ciulini!
Tara asta prea e plina de manageri, mai avem nevoie si de tarani si agricultori!


Bine ca ii mai doare pe unii, daca pe noi nici nu ne gadila!

PS: Va mai recomand sa cititi aici !

0 Puncte:

Trimiteți un comentariu