E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

8 mai 2012

Ora de educație civică

Stăteam de vorbă cu mama, acum 10 minute. Ea tocmai se întorcea din oraș (Urziceni). În fața blocului un copil, nu pot să îi spun băiețel că avea cel puțin 70 de kilograme, de mai bine îl săreai decît să îl ocolești, tocmai luase un băț în mână să bată un cățel ce dormea la scară. Precizez că băiețelul nu stă în același bloc cu mine, mai bine zis cu mama. Nu știu unde stă și din păcate nu știu cine e.
Când mama l-a rugat să lase cățelul în pace, am auzit și eu replica din telefon : Ce ai fă?

Asta a fost ora de educație civică pe ziua de azi, dragii mei! 

Dragă mamă de copil tâmpit, tu ești de vină pentru comportamentul și idioțenia feciorului tău, tu și altele ca tine, care în loc să știți ce vă fac progeniturile la școală și în timpul liber voi stați și discutați politică pe Facebook, la serviciu, la piața sau cu vecinele din bloc. 

Ați fost interesate să aflați ce a mai învățat copilul la școală, ce teme are, ce materii îi plac și ce înclinații are? Sau nici voi nu știți ce sunt alea? Cumpărați un dicționar explicativ al limbii române, învățați să scrieți, unde se pune cratima, cum trebuie despărțiți în silabe, care e subiectul și care e predicatul și lăsați plocoanele la școală. S-au săturat și profesorii de brățări și broșe de aur, de ouă, de pește și vin de calitate. 

Puneți-i cu burta pe carte și nu îi mai îndopați cu toate căcaturile, puneți mâna și învățați să gătiți sănătos, că aveți copii de sute de kilograme. Grași și urâți, prost educați și fără pic de respect - ăsta e viitorul vostru!

Un comentariu: