E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

3 mai 2011

Aloo!! Ai vazut un cal maro?

Ce face lumea dimineata dupa ce iese din casa pe drumul pana la metrou, de la metrou la munca si apoi dupa-amiaza de la munca la metrou si de la metrou, acasa? Trebuie sa stiti!

Toti facem asta! Mai mult sau mai putin, mai des sau mai rar, dar cu siguranta nu ezitam sa o facem! Sa vorbim la telefon!
Dimineata, cum iesi din casa, pac scoti telefonul si suni. Apoi dupa programul de la munca, de parca acolo nu ai avut cu cine sa vorbesti si ai stat izolat intr-un buncar, unde nu ai avut acces la frumoasele cuvinte ale limbii romane, pac scoti telefonul si suni. Daca ai noroc sa ai semnal la telefon in metrou iti continui linistit convorbirea pana acasa.

Mie mi s-a intamplat de multe ori sa zic: azi/zilele astea/week-end-ul asta nu vorbesc la telefon, mi-am anuntat prietenii, parintii sa nu ma sune ca nu vreau sa mai folosesc nici un fel de telefon. Totul a fost ok. Dar nu e deloc ok atunci cand ti se strica aparatul, cu toate ca nu vrei sa il folosesti,  te simti izolat. In mod normal ar trebui sa fie acelasi lucru, numai ca acum telefonul e redus la tacere de tot si incepi sa te nelinistesti, chiar daca esti constient ca nu iti doreai sa il folosesti. 

De ce ajungem sa ne panicam atunci cand spuneam ca vrem sa ne izolam putin si tocmai atunci se strica toate? Doar asta am vrut, nu? Sa nu ne caute nimeni si sa nu lipim urechea de telefon! Sau e mai linistitor gandul sa il stii in stand-by langa tine?

14 comentarii:

  1. Mergi des cu metroul? Esti una dintre miile de femei ce urca sau coboara rulantele la metrou cu telefonul la ureche? Atunci inseamna ca sigur te-am vazut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta ar fi o buna descriere a multor femei! Dar de ce nu includem si barbatii? Ca si ei vorbesc, poate chiar mai des, cine stie!

    Cat despre mine, merg in fiecare zi cu metroul, uneori chiar de 3 ori/zi, dar niciodata nu o sa ma vezi cu telefonul la ureche. :)))
    Prefer sa ascult muzica. Nu zic ca nu vorbesc daca ma suna cineva, dar nu o sa ma vezi cu telefonul in mana, respectiv la ureche.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu mi-as dori uneori sa fac pauza de telefonie...sunt momente in care n-as vrea sa ma deranjeze nimeni. Pe de alta parte, e enervant cand se intampla sa se strice...parca atunci iti lipseste, desi mai deunazi iti doreai sa nu mai sune. Si eu nu sunt o mare vorbitoare, nu am cu cine vorbi non-stop. Dar dependenta de telefon e o realitate...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma enerveaza la culme cand imi suna telefonul prin metrou! Ma deranjeaza din citit... sunt atat de prinsa in carte incat de multe ori dau tel pe silent si raspund abia cand ies la lumina :D
    Dar sa nu spuneti la nimeni, e secret!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Andres: Ce chestie, asa fac si eu, dar uneori nici nu mai sun inapoi pentru ca uit! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu inca nu merg cu metroul in mod curent...doar ocazional. Dar mi s-ar parea aiurea sa vorbesc, mai mult decat strictul necesar, adica " Sunt la metrou, te sun cand ies afara" .

    RăspundețiȘtergere
  7. de ce ? ce are telu ? doar in filme ...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Andrei: acum cred ca suntem din filme diferite! :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai tineti minte cum era pe vremuri atunci cand nici macar telefon fix nu avea toata lumea? Trebuia sa suni la "vecina cutare" la "ora cutare" ca sa vorbesti cu cine vrei... Si nu murea nimeni. Acum, chiar si mama se supara daca, in zilele cand nu sunt acasa, nu o sun pana la 4-5 pm. Primesc o moralaaaaaa....

    RăspundețiȘtergere
  10. Vezi, uneori, ar fi fost mai bine sa nu se fi inventat mobilele astea, nu? :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu unul nu vorbesc la mobil, si la telefon in general, prea mult. Sunt insa UNELE femei, dar si unii barbati asa mai cocalari care il incing. Ioana, scrisei si eu ceva de vorbitul la telefoane, mai demult, aici

    RăspundețiȘtergere
  12. folosesc telefonul destul de rar pentru ca vorbesc putin. Daca as avea un touch l-as folosi des pentru mail si muzica in casti ... sau speaker caz in care l-as asorta cu un tupeu, adidasi lacuiti si m-as face manelist

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Paispe net: Bine ai venit! Apropo ai uitat sa il asortezi si cu un "treling de firma" si o punga de seminte!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sarumana. Treilingul sau trenciul It's a must, nu mai uit.

    RăspundețiȘtergere