E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

8 aprilie 2011

Tu cat de des il fluturi?

Mai tineti minte versurile de la Vita de Vie? 
Adica astea: Sunt multe fete bune care au si parul mare/ Sunt si mai multe fete care-l poarta pe picioare/ Dar cele mai multe fete si-l pastreza intre picioare/ Il flutura si-l usuca basul si cu toba mare.
 

De ce va intreb? Pentru ca de la o vreme am tot vazut plete fluturand. Nu conteaza ce varsta au, ce lungime are parul, ce culoare, sau daca e cret, ondulat, drept, in ultima vreme fetele/ femeile si lasa parul despletit. Asta nu ar fi nimic daca nu ar deranja si pe altii cu pletele lor.

Ieri, am dat o fuga pe la facultate sa mai iau pulsul si toata ora in fata mea, la o banca distanta, o tipa si-a tot fluturat parul. Il aranja, il pieptana cu unghiile ( si ele mari), il dadea dupa ureche, il aducea inapoi de dupa ureche, iar il flutura, il mai aranja putin in crestet, il tragea putin spre umeri, il mai flutura putin si tot asa. Si-a scuturat matreata timp de o ora. Pentru ea este un ritual sau poate o ocupatie. Si nu e singura. Or sa ajunga sa faca si un campionat de fluturat par viteza.

In unele dimineti in metrou, nu stiu cum dracu` nimeresc tocmai eu in spatele uneia cu atata claia de par, cret sau facut valvoi. Dupa ce ca e aglomerat trebuie sa stau sa ii miros firele de par, parca as fi o pisica ce se pregateste sa scuipe ditamai ghemul de par. E ok daca stai nemiscat, dar cand domnisoara binevoieste sa il mai fluture putin, sa mai aranjeze firele invizibile care stau razlete simt cum mi se scoala si mie parul in cap. 

In copilarie ma duceam la biserica de Pasti, iar in noaptea de Inviere la lumina, cum bineinteles toata lumea se ingramadea, se mai intampla sa mai ia foc cate ceva. Cel mai des luau foc fetele, se pare ca parul lor era posedat si trebuia sa stea despletit si fluturand, iar Barbosul le atentiona putin! 

Nu am nimic impotriva parului lung, doar sa nu il respir eu sau sa nu mi-l fluture cineva prin ochi, nas, gura, etc! 
Fetelor, in locurile aglomerate si usor periculoase, unde puteti ramane fara podoaba mult iubita este de preferat sa il prindeti!

PS: uneori imi vine sa umblu cu o foarfeca in geanta

4 comentarii:

  1. Pe mine daca ma vezi vre-o data ca-mi zgarii parul cu unghiile in incercarea de a-l aranja sau ca ma joc excesiv cu el, sa sti k e de la alcooooooool :)))
    Am tendinta sa imi aranjez parul cand beau, habar nu am de ce...
    Pe bune acum, nu e o problema sa il lasi pe spate valuri valuri, ca d'aia il lasam lung, doar ca valurile trebuie sa fie temperate spalate si fara matreata. SI NU IN INGHESUIALA !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu il las desfacut, azi mi-am trantit o cordeluta, dar am avut grija sa nu sufoc pe nimeni....adevarul e ca il am si des rau :)))) pe naiba

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate săptămâna trecută am văzut la Aqua Park Deva o femeie la vre-o 40 ani, care avea mai mare părul la subbraţ decât cel din cap. Ingrozitor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, eu l-as flutura mai des, dar de la un timp sunt nevoita sa-l tin mai mult strans, desi nu-mi place. Al meu nu e prea des, chiar daca e lung...si n-am timp sa mi-l flutur chiar daca il port in vant. :)))

    RăspundețiȘtergere