E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

22 aprilie 2011

Post, Paste si urari

Nu va mai chinuiti fetelor sa tineti post cand voi va ganditi numai la mancarea de NEpost! Ce rost are sa flamanzesti acum si imediat dupa ce duceti lumina acasa sa navaliti in frigider?
Pe bune ca nu inteleg. Postul il tinem sa ne "curatam" de pacate, nu? Nu sa spunem "aa, ce-as manca si eu dar nu pot, TIN POST".

Am auzit persoane care au zis ca de abia asteapta ca dupa Inviere sa manance, atunci dupa 12:00 noaptea, cateva oua, pasca, drob. Ce mai astepti, baga de acum, ca oricum ai tinut degeaba postul ala!

Si normal daca e post, e coada la covrigi! Bagi covrigi, apa cat cuprinde, se umfla coca aia in burta si nu iti mai trebuie nimic toata ziua!
Si ce urmeaza dupa post? Coada la biserica, calcatul pe cap, injuratul cat cuprinde, inghesuiala, lesinul babelor, dureri de picioare si de spate si bataie pe flacara lumanarii, adica pe lumina!

Sper ca de data asta sa nu mi se mai blocheze telefonul din cauza miilor de mesaje cu iepurasi, cozonaci, merinde, oua inrosite, lumina, pace, bucurie, patimi, cosuri pline, miel, cruci si a.s.m.d. Daca tot vreti sa urati ceva persoanelor carora credeti ca merita, puteti sa le spuneti simplu "Paste Fericit" sau "Hristos a inviat"!

7 comentarii:

  1. Apropo de urari, eu ieri am sesizat doua cazuri care ii urau celuilalt "La multi ani"...oameni destul de in varsta, nu pustani, care sa zici ca nu cunosc semnificatiile sarbatorilor.
    Cat despre post, ai perfecta dreptate.Dar putini mai stiu ca postul se incheie duminica dimineata, dupa ce ai luat paine din aia sfintita (nu stiu cum ii zice aici)...or asta presupune sa stai la slujba pana dimineata.
    La noi se tinea slujba afara, in fata bisericii si se aduna lumea ca la concert. Chestia e ca unii se comportau ca si cum ar fi fost la un concert rock sau de manele(am facut distinctie pentru ca fiecare casta avea comportamentul specific). La marginea multimii sau chiar mai in interiorul ei, diverse grupuri de descreierati fie injurau, fie urlau, mancau seminte sau beau bere...se credeau in cartier, in spatele blocului. Nu inteleg de ce veneau acolo, puteau foarte bine sa faca ceea ce faceau oriunde, dar nu acolo. Luau in ras slujba si cantecul specific.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu mai stiu cazuri in care, fetele si baietii, bineinteles, ziceau ca stau la slujba, dar luau repede lumina si se repezeau in club.

    RăspundețiȘtergere
  3. Postul Pastelui nu este o pedeapsa a lui Dumnezeu pentru noi, postul este un prilej de bucurie, de liniste, de fericire. In perioada postului Pastelui nu trebuie sa fim tristi, letargici sau singuri, in post trebuie sa invatam sa ne bucuram de tot ceea ce ne inconjoara, sa invatam sa iubim florile, natura in general, oamenii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Degeaba ti post daca in acel timp injuri, barfesti, faci tot ceea ce nu este normal. Dar sunt si persoane de genul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Florentin: Asa o fi, dar eu vorbeam de chinurile prin care trec "credinciosii"

    @Boogie: Sunt foarte multe persoane de genul...

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru mai multe informatii:

    http://ianculescuhimself.blogspot.com/2010/12/postul-de-joi-7.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate este exact asa cum ai descris... mersul la biserica si cu alte ocazii e la fel, dat din coate, injuraturi de la poarta bisericii imediat dupa semnul crucii... Si Postul, ce sens are daca nu il tii pentru ca simti ci pentru ca "asa trebuie" ca apoi sa apara ghiftuiala. Si ce post e ala in care sa stai cu gandul la mancare si la altele la care nu ar trebui?

    RăspundețiȘtergere