E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

14 aprilie 2011

Nu se mai poarta papusile

Nu pot sa inteleg fetele, care pe la varsta la care eu inca ma jucam cu papusile sau pititea in spatele blocului, sunt umblarete si mai ales raman insarcinate pe la varsta de 12-15 ani. 

Din cate stiu si am vazut pe pielea mea, in clasa 5-a si a 6-a la generala se fac niste ore de educatie sexuala si parca si prin liceu. Nu mai spun ca ele nu mai au nevoie sa stie cum functioneaza treaba, dar e frapant cand nu le intereseaza macar sa se protezeze.
De vina aici sunt toti: parinti, prieteni, prietene, colegi si bineinteles "donsoara" in cauza.
Sunt atatea boli cu transmitere sexuala, sunt boli pe care le poti lua doar prin atingere, si nu neaparat prin contact. Le poti lua de la strand, bai, prosoape, lenjerie si a.s.m.d.
In afara de asta, tu la 12 ani nu ai de unde sa stii cum sa iti depistezi perioada de ovulatie, de fapt cred ca nici nu stii sa citesti, ce sa mai calculezi din moment ce esti atat de inconstienta, si pac ramai cu burta la gura.

Daca pana acum ceva ani cazurile in care copilele faceau copii erau mai mult din randul rromilor, acum s-au inmultit ingrijorator in randul romanilor. (Am inceput sa preluam tot ce e mai prost de la fiecare natie. )

Trimestrial in aproape toate spitalele mari din tara sunt abandonati in medie 20 de copii. Pe langa abandonurile din spitale mai auzim pe la stiri: "bebelus abandonat in scara blocului", "copil abandonat in ghena de gunoi", in strada, la usa spitalului, pe camp, in parc, in cimitir, in toaleta avionului, la groapa de gunoi, inghetat pe strada, mort in wc, etc. Si in cazul in care nu este abandonat este crescut in conditii mizere, needucat, ajungand sa faca si el aceleasi greseli. 

De ce au dreptul sa ramana insarcinate, au dreptul sa aiba copii, asemenea persoane? De ce nu este luat in seama nici un program pentru educarea tinerilor? De ce prefera fetele astea sa stea pana in ultima clipa, atunci cand nu mai e nimic de facut? Nu costa mai mult sa chinui copii abandonati decat sa ii previi?


9 comentarii:

  1. Suntem "campioni" si la capitolul asta. Cea mai tanara bunica din lume este o romanca de numai 25 de ani. "Saracia si lipsa de educatie", cum ziceau stirile protv...

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte trist... Am vazut acum ceva timp la TV o pustoaica de 12 ani care tocmai nascuse... Unde sunt parintii acestor copii? Traim in era informatiei si ea lipseste cu desavarsire.

    Trist.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Principessa: Bine ai venit! Suntem campioni numai la capitole cu totul si cu totul deosebite....

    @Andres: Apropo de stirea resp, dupa nastere au abandonat-o in spital pe tanara mamica, atat mama ei cat si iubitul...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba se poarta papusile...alea gravide.
    http://www.douavorbe.com/2011/04/01/educatie-sexuala/
    Mi-a luat ceva timp sa-mi amintesc unde am vazut asa ceva. :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Vaiiii! Deci de aici au preluat modelul fetele?

    RăspundețiȘtergere
  6. Probabil...si eu cand eram mica imi doream nespus o Barbie...
    Numai ca alea de au preluat modelul, ma indoiesc ca au avut vreodata o Barbie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iertata sa-mi fie brutalitatea limbajului, dar eu cred ca o metoda ieftina si extrem de eficienta ar fi prezentarea intr-o ora de dirigentie a unei filmari care infatiseaza un avort, cu toate detaliile. Pentru orice eventualitate, la urmatoarea ora poate fi rulat un filmulet care infatiseaza o nastere, eventual cu tipetele si urletele care insotesc evenimentul.

    RăspundețiȘtergere