E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

9 martie 2011

Peretele dorintelor

O artista din New Orleans a transformat peretii exteriori ai unei case abandonate intr-o uriasa tabla, dar nu oricare, ci una pe care sa scrii....ca la scoala....
Astfel, fiecare trecator "trebuia" sa scrie ce doreste sa faca pana moare, mai pe romaneste pana da coltul, da ortul popii, etc. Aceasta joaca s-a transformat intr-o experienta unica, intr-un proiect adevarat unde fiecare poate sa-si selecteze ce dorinte, aspiratii sa-si asume. 


Nimeni nu s-a sfiit sa-si exprime gandurile si poate cele mai ascunse dorinte, iar in numai cateva zile peretele s-a umplut de idei constructive. 

Ar fi frumos sa se faca si la noi asa, sa vezi cum tabla si o bucata de creta te invita sa iti aduci aminte ce e important pentru tine in viata sau ce ar fi mai important de facut. Hai nu facem si noi ceva asemanator poate se mai trezeste lumea din amorteala asta, din toate automatismele astea? Serios vorbesc!

Dar oare ar merita efortul cand te gandesti ca suntem inconjurati de persoane incompetente, persoane pentru care scuipatul semintelor, injuratul si stricatul lucrurilor din jur sunt singurele ocupatii? Ce sa mai spun ca asemenea ocupatii chiar aduc fericire acestor exemplare?! Nu as vrea sa vad peretii ocupati de toate injuraturile! 



  PS: daca doriti sa cititi si sa vedeti mai multe intrati aici!

10 comentarii:

  1. dorinte sunt si vointa inca nu s-a pierdut.
    Ai scris foarte frumos dar eu nu am citit dorinta ta.
    Spui ca ceilalti sa poate avea o reactie tre sa vada , sa prinda o directie..
    Tu ce dorinte ai?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acolo e New Orleans, acolo se poate. Ar fi interesant un astfel de proiect, dar la noi,tabla s-ar umple de injuraturi si toata gama de cuvinte obscene pe care o cunosc compatriotii nostri. Deci, parerea mea e ca nu se merita, romanii nu merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai am atat de multe...dar hai ca dau cateva exemple!
    - sa calatoresc si sa vad macar fiecare mare oras de pe batranul continent
    - sa am o casa asa cum am visat de mica
    - sa am 2 copii
    - sa zambesc tot timpul
    - sa sar cu parasuta
    - sa ma duc la Trance Energy
    si lista ar putea continua...am scris doar pe primele care mi-au venit in minte!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Andreea: toti meritam...de ce din cauza incompetentilor sa ramana in umbra si ceilalti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca asupra oricarui obiect plasat in spatiul public isi lasa amprenta nu cei buni, ci aia rai.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ioana, asa deci? :)

    Ideea este foarte foarte interesanta. Am dezbatut implementarea ei la noi, nu ne-ar fi greu, insa cu siguranta a doua zi nu s-ar mai gasi nimic in locul acela...astia vor fura tot, creta, panza aia, sunt ferm convins...la noi nu tine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai este in Tinutul San Luis Obispo din statul american California un zid pe care oamenii, turistii satuli de mestecatul gumei,o lipesc de perete,astfel peretii arata ca si cum ar fi mozaicați. http://www.teoblog.net/zidul-de-guma/

    La noi nu se va putea face niciodata asa ceva,pentru ca oamenii sunt prea incuiati si in loc sa vada actul artistic,vad in asta vandalism.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac dorintele tale:)) Si ideea e buna, dar sunt la fel de convinsa ca si Razvan ca la noi ar disparea tabla cu totul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu... ca nu avem cu cine sa facem ceva...dar va pregatesc un loc unde sa ne "punem" dorintele!

    @Glappy: interesanta si ideea cu guma, dar mi se pare ca acolo e un mic focar de infectie....nu e prea igienica treaba!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesant priectul demarat de aceasta artista. Din pacate la noi nu se poate face asa ceva din pricina incompetentei oamenilor.

    RăspundețiȘtergere