E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

23 martie 2011

Calatorii cu dus-intors!

Nu stiam pana zilele trecute ca Patriarhia Romana are agentie de turism, care ajuta credinciosii sa calatoreasca, nu de tot, ci doar in vacante clasice pe la manastiri dar si pe la alte locuri sfinte! In plus, agentia inchiriaza masini si apartamente si aduce turisti din tarile nordice. 

In agentie,  agentii de ticketing sunt inlocuiti cu preoti imbracati in sutana, parca ai fi la slujba sau la spovedanie! Mi se pare dubios! Pai biserica se implica in afaceri d`astea?! Pai banul nu e ceva necurat? Ca sa nu zic "ce satana e asta?"

Ce ar fi sa te duci sa iti cumperi un bilet si sa nu vrea sa iti dea pentru ca nu ai tinut post? Sau ca nu vrei sa te spovedesti? Sau pentru ca traiesti in pacat?
Sau sa ai probleme cu avionul, bagaje, cazare, asigurare si sa ii suni sa ii injuri putin! Ei bine nu prea poti, adica poti, dar acum chiar nu e frumos! Nu mai faci reclamatie "ca te vede Dumnezeu"!

Apropo de asta mi-am adus aminte de un banc ceva mai vechi:
Un popa merge pe bicicleta si trece pe langa un politist.Politistul intreaba:
-Unde merge, domne?
-Cu Dumnezeu inainte!
-Amenda! Nu e voie cu doi pe bicicleta. 

13 comentarii:

  1. De ce crezi ca e atat de greu de intrat la Facultatea de Teologie?? Pentru ca sunt foarte multi candidati!

    Si de ce sunt atat de multi candidati?? Pentru ca, bineinteles, multi vor sa-l slujeasca pe Domnul! Nu-i asa?

    La urma urmei, bani pentru biserici se vor gasi mereu, deci ei, oricat de multi ar fi, tot vor avea o parohie (adica un loc bun de munca). Daca nu de la stat, macar din donatii se strang bani. Tot omul vrea sa se puna bine cu Cel de Sus, deci ii e frica sa refuze o donatie. Si am vazut destui popi care cer bani de la trecatori pentru cine stie ce constructii religioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu credeam ca organizeaza excursii in Rai...cu bilet doar dus...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Mircea: Nu m-am interesat niciodata de viata celor de la teologic, iar in privinta "donatiilor" nu o sa fiu in veci vecilor pro! In fine...fiecare intelege credinta altfel...

    @Andreea: Sau in iad, acolo ii trimite pe aia care fac reclamatii sau injura! :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincera s afiu, eu nu mai pun semnul "egal" intre "Biserica si reprezentantii ei" si "credinta". In momentul in care Biserica, a carei menire ar trebui sa fie raspandirea credintei, in speta, a celei ortodoxe, pune taxe enorme pentru savarsirea unui botez sau a unei cununii sau mai stiu eu ce ritual religios,ritualuri prin care iti maresti numarul credinciosilor,teoretic...nu mai pot pune semnul egal. Cand conditionezi dobandirea calitatii de crestin de plata unei sume foarte mari pentru cei multi si prosti, nu stiu daca se mai cheama raspandirea credintei ci doar o afacere. Deci avem agentie de voiaj, casa de imprumuturi...ce mai urmeaza? Vreo casa de toleranta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai Andreea ai uitat de Trinitas TV! :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Biserica a devenit afacere, iar a fi Popa este o investitie. Pentru mine totul s-a incheiat cand un bun prieten din copilarie, unul dintre cei mai rai, cei mai betivi, cei mai nemernici, a ajuns Popa. L-am intrebat de ce...mi-a raspuns de foame. Cam la treaba asta se rezuma meseria de Parinte.

    La noi e o japca totala, totul e "biznis". Atat :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ioana: Scuze, am uitat! Da au si radio Trinitas.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai ratat scandalul recent de la Agapia... Stareța vrea să revendice de la stat terenurile din împrejurimi pe care, de zeci de ani, localnicii și-au construit case. Adică, în numele Domnului, vrea să-i zboare pe creștinii de acolo ca să poată construi pensiuni pentru turism ecumenic and shit... Ce zici de duda asa?

    RăspundețiȘtergere
  9. Se poate numi concurenta neloiala,deci la Consiliul Concurente cu Ei...
    Partea frumoasa vine acum :Romanii pot lua din acest an credite direct de la biserica, dupa ce Mitropolia Moldovei si Bucovinei a infiintat o Casa de Ajutor Reciproc a Clericilor si Mirenilor (CARCM). Suma maxima care ar putea fi imprumutata se ridica la 5.000 de lei, iar dobanda perceputa de Biserica ajunge la 6%.Mai multe ...http://www.neplacideiletale.ro/articol_57666/biserica-acorda-imprumuturi-in-lei--cu-dobanda-dumnezeiasca-6-pe-an.html

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Amza: nu stiu cum am putut sa omit asta. Poi daca e legat de numele domnului totul e ok, e legal, etic si moral..:))))

    RăspundețiȘtergere
  11. sa nu trecem totul doar prin filtrul personal , si asa scarbit de 'incidentele' sociale la care suntem formati sa credem..

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu trecem tot, dar unele lucruri sunt prea reale si vizibile si e greu sa nu le bagi in seama!

    RăspundețiȘtergere
  13. Situație reală întâmplată într-o biserică de la țară.
    Preotul vrea să explice că lumea din ziua de azi e mult mai interesată de câștiguri, de afaceri și pentru a se face mai bine înțeles și a nu mai căuta sinonime, aruncă următoarea formulare: „lumea e interesată de business- pe înțelesul tuturor”. Mă întreb cât de pe înțelesul băbuțelor de acolo era cuvântul „business”. Lui nu părea să-i fie străin și cred că majorității preoților nu le este.

    RăspundețiȘtergere