E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

4 aprilie 2012

A motiva sau a nu motiva?

Se pare că în ultima vreme se simte o nevoie acută să se vorbească despre nevoile unei companii, angajaţilor şi să nu uităm şi de clienţi.
În urma unui studiu realizat în mai multe companii s-a întocmit o listă cu posibile modalităţi de a motiva angajaţii.


Prima pe lista a fost: lăudarea angajaţilor- atât în discuţii particulare, cât şi în faţa celorlalţi angajaţi. Sinceră să fiu am auzit multe păreri cu privire la această laudă şi din păcate au fost destul de mulţi care nu cred că ar putea fi un plus adus la motivarea angajatului. Nu înţeleg de ce majoritatea crede că asta ar însemna "să i se urce la cap".

Mulţi sunt reticenţi la schimbările radicale, dar dacă ai încerca să induci oamenilor problema sub alta formă, ar putea crede ca sunt implicate şi ideile lor şi ar fi mult mai uşor să fie convinşi să elimine acel ceva ce nu merge bine, dar pe care nu toată lumea îl vede. E motivant să se creadă că ideile de îmbunătăţire au fost propuse de ţoşi angajaţii.

Atunci când cineva dă greş cel mai bine e să îl faci de rahat în faţa tuturor. Greşit, dar cui să îi explici când au impresia că ai ceva personal cu ei. Problemele nu se rezolvă prin pedepse urâte şi prin arătarea cu degetul, ci prin implicare şi comunicare, cuvinte care par să fugă din gura multora.

Întorcându-mă la lista întocmită, pe primul loc şi cea mai apreciată acţiune nu era recompensa prin bani sau acordarea diplomelor de merit, ci petreceri în care toată lumea e prietenă, unde bisericuţele sunt excluse şi undenu se ține cont de ierarhia de la serviciu. Cred că asta e partea cea mai grea. Mulţi manageri uită că fără munca oamenilor "de jos" ascensiunea lor nu ar fi fost posibilă.

8 comentarii:

  1. Eu zic ca studiul ala a fost facut asa dupa ureche...Eu cred ca recompensele financiare sunt cele mai importante ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai important e ca angajatul care își face3 bine treaba să se simtă apreciat, indiferent de metoda pe care superiorul său o adoptă. Pentru unii banii sunt motivanți, pentru alții o apreciere verbală atunci când e cazul poate conta mai mult. Eu nu cred în motivarea negativă, sau cum se numește...Eu funcționez cam așa: dacă mă critici mai mult decât ar fi cazul sau când nu e cazul deloc, o să-mi vină să-mi iau lucrurile și să plec acasă, nicidecum n-o să fiu motivată să îți demonstrez că pot mai mult; dacă mă apreciezi, o să fac tot posibilul să nu te dezamăgesc, deci o să fiu motivată să fac și mai mult decât până atunci. Tind să cred că nu-s singura care simte așa. Din păcate, multora dintre cei ce ar trebui să-și motiveze angajații le iese mult mai ușor pe gură o critică decât o laudă...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Renata se pare ca suntem pe acelasi film. Si ai mare dreptate cand spui ca multora le e mult mai usor sa urle sau sa critice decat sa spuna un simplu Bravo!

      Ștergere
  3. Da, si eu sunt in filmul vostru.

    Legat de critica, eu o accept, dar atunci cand este cazul. Pastrand ideea, daca accept sa fiu criticat atunci cand gresesc, mi se pare absolut firesc sa fiu laudat atunci cand fac treaba peste medie.

    Sunt mici aspecte, care nu tin neaparat de aspectul material, care fac dintr-un angajat semi-plictisit, unul vesel si dedicat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţi manageri uită că fără munca oamenilor "de jos" ascensiunea lor nu ar fi fost posibilă.
    Hm, te cam zbati singur, Ioana. Sau, si mai rau, nu te zbati singur, ci te zbati impreuna cu altii: ei incearca sa te doboare, tu te lupti cu ei. Dar de urcat, trebuie sa te bazezi in primul rand pe tine insuti...si pe noroc intr-o masura mai mica sau mai mare. Te vad io cand oi ajunge mare sefa :D Abia astept! Sa-mi zici mie atunci daca te-au ridicat aia de jos sau nu cumva mai degraba ai pus umar la umar cu ei si ati facut treaba! Ceea ce nu e totuna cu a zice ca cei de jos te-au cocotat pe nu stiu ce treapta.
    Dar apropo de asta...mare chestie sa ajungi sus si sa nu te porti ca un mitocan. Cred ca se aplica si reciproca: sa nu uiti sa te porti omeneste cand ai ramas jos si altu' ti-a luat-o inainte, in sus.
    Haha, abia astept sa te vad sefaaaaa! :)) Dac-o tii tot in ritmul asta, intr-un an te vad pe la conferinte, smechero! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehee, mai am multă mămăligă de mâncat. Asa e, te zbați umar la umar cu altii si apoi profiti de ei! :))

      Ștergere