E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

12 martie 2012

M-am astenizat

Cine naiba a inventat treaba asta cu astenia? Nu avea ce să facă? Uite aşa ne gândim mereu: gata vine primăvara, este astenie şi ăsta e motivul pentru care mă simt aşa fără chef.

După ce ne-a dat zapadă de ne-a apucat cu sughit toţi aşteptăm căldura, verdeaţă multă, flori, copaci înmuguriţi, păsărele, să trecem la geaca de primăvara, la teneşi şi cămăşi colorate!


Până acolo avem un hop de trecut: ASTENIA! De ce trebuie ca la fiecare trecere între iarnă şi primăvară să te lovească moleşeala? Aceeaşi moleşeală o ai la trecerea toamnă- iarnă, bine că nu e şi la primăvară- vară şi la vară-toamnă, sau e la fel, dar nu am simţit eu? Să nu îmi spuneţi că este din cauza alimentaţiei, consum aceleaşi produse tot parcursul anului, atât fructe, cât şi legume.

ASTENÍE, astenii, s. f. (Med.) Stare de oboseală intensă şi prelungită, însoţită de slăbiciune fizică, de scăderea capacităţii de lucru intelectual. 

De ce astenia a trebuit să fie ceva negativ, de ce nu ceva nemaipomenit de bun? De exemplu, acum să fie o perioadă de o lună în care să te simţi cel mai bine, neobosit, la capacităţi mai mult decât maxime... 

Gata, deja simt că m-am obosit destul, mă duc să ma uit pe pereţi... Să aveţi o săptămână fără astenie! 

6 comentarii:

  1. Ai vazut Caii ?
    Aia verzi?

    Explicatie: Schimbarea de clima rece - cald. Nu are loc in alta perioada a anului. Se poate intampla doar primavara.
    Concluzie: diferenta de temperatura rece - cald conduce la astenie.
    Exemplu: diferenta de temperatura cald-rece duce la melancolie (de toamna).

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu stiu cine a inventat treaba cu astenia! Profa noastra de bilogie :D Care ne spunea mereu ca suntem toti niste tampiti si ne loveste strechea / astenia de primavara / toamna... Eu zic sa ne gandim la soare, la floricele pe campii si alte asemenea si poate astenia va trece neobservata :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca stratul de zapada e inca foarte gros(la munte) si noptile destul de reci, primavara e pe aproape, o vesteste soarele, ceva mai darnic si mai bland in orele amiezii, asa ca fii cu un pas inaintea asteniei de primavara, fa ce trebuie ca sa te simti bine si sa te poti bucura de magia unui nou inceput.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda....ma bucur asa de tare ca 9 ore stau inchisa intr-un birou! :)))

      Ștergere