E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

14 martie 2012

De unde vine primăvara?

Primăvara mea vine cu genele înghețate! Are puf din perna mototolită prin păr și ochii puțin umflați de la atâta somn. Când scoate mâna de sub pătura o bagă repede la loc de frică și mai ales de frig....

Rămâne așa un timp și se gândește ce să facă: oare e înțelept să iasă acum sau să mai aștepte? Mai așteaptă să mai sune de 2 ori ceasul și după ce îl oprește zice că mai stă un minut.

Dă pătura la o parte și inspiră adânc. Cu mișcări rapide se ridică din pat și se întinde, o bufnește râsul când își vede părul și dungile de pe obraji de la atâta somn. Zâmbește și cheamă soarele. El o iubește și o așteaptă de câteva zile, dar știe că uneori îi place să se lase așteptată. O privește răbdător și apoi de fericire nu mai rezistă și o îmbrățișează cu pimele lui raze puternice. 

O strânge puternic chicotind. Toți o așteaptă, dar ea privește galeș în jos și vrea să se întoarcă la pătura-i pufoasă. Să se întindă iar sau să treacă la treabă? În urma ei, picăturile de apă hrănesc primele flori, copacii se scutură de gheață și soarele zâmbește mai tare.

Cred că primăvara mea vine de aici....a voastră de unde?

3 comentarii:

  1. Ce tare!
    Am sa ma gandesc de unde vine a mea...dar inevitabil daca inchid ochii vad pesajul asta pe care l-ai plantat tu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ...la mine primavara vine de la prognoza Meteo,de la Busu:)))

    RăspundețiȘtergere