E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

9 august 2011

Romgleza

Aveam o pana, nu de cauciuc pentru ca nu am masina, nu de pasare ca nu dorm cu gainile, ci de idei. De fapt de idee. Daca nu am notat-o am uitat-o repede, pana azi.

Sambata dupa un picnic in parc, adica la iarba verde, ne-am plimbat cu barca. As putea sa accept ca m-a plimbat Razvan, ca el a vaslit, eu doar ma panicam sa nu cad in apa. Trecand lin pe langa maluri auzeam diverse baliverne de la diversi. 

Un grup de mosi in chiloti de baie tociti si decolorati si care se mai tineau in cateva ate, stateau la soare sa se prajeasca discutand printre table si berea la pet despre Ceausescu si cine e de vina pentru situatia economica din tara. Intr-un alt grup, dar mult mai tanar si putin mai departe de noi, se harjoneau zgomotos, tipand si ascultand melodii de la telefon. Un nene arunca bete in apa pentru frumosul si marele lui caine, determinandu-l sa se arunge in lac pentru a le aduce. Ceva mai departe un alt nene dadea la peste, dar undita lui era un bat si se lauda ca a prins un carasel. Pe malul celalalt un alt cuplu asculta muzica la telefon si se uitau tacuti in luciul apei. Dupa un alt copac un trio: 2 baieti si o fata vorbeau despre respectul de sine, despre dragoste, despre integrarea omului in absolut.

Aici vroiam sa ajung! Nu vorbeau oricum. Unul din baieti mai plin de cultura de dadea afara si nu stiam de unde veneau valurile alea de ne miscau barca incepea mai intai sa explice in engleza si apoi mai baga 3-4 cuvinte in romana, iar 5-6 in engleza si tot asa. Sa cad pe spate si sa ma alatur ratelor de pe lac si nu alta, atat de impresionata am fost! Copilasi puneti mana si invatati limba romana ca d-aia nu treceti bac-ul ca sunteti analfabeti! Nu mai putem sa discutam cap-coada in romana?
Si dupa cum ar spune Razvan " end of the smecheria"!

4 comentarii:

  1. scuzeee, nu stiam ca e adaptata si smecheria!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa te uiti(vorba vine), la Vali Barbulescu. Ala a trecut prin toate fazele de culiciune posibila incepand de la caciula de par pana mai nou cand s-a umplut de tatuaje. E, de cand s-a umplut de tatuaje vorbeste ceva de genu:
    - Ce fac bro? Bn misto! Sunt pe un wave!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tu in loc sa te bucuri de clipele romantice tragi cu urechea pe maluri. :)))

    RăspundețiȘtergere