E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

3 iunie 2011

Prieteni de care nu ai nevoie

M-am tot lovit in ultima vreme de "prieteni" mai vechi care isi asuma acest rol insa fara sa miste ceva. E ok cand esti alaturi de ei asa cum poti, insa atunci cand unul calca stramb si ii e frica de responsabilitati intotdeauna este un tap ispasitor si cam de multe ori s-a intamplat sa fiu eu. De ce? Nu stiu!


Poate fata mea spune ceva sau sunt eu un fel de drac ascuns, un fel de vampir doar ca nu sug sangele ci inoculez niste sange bolnav cu idei tampite si pe care ei nu le-ar face niciodata. Doamne cum am putut sa stric eu mirobolantele fiinte!
In categoria asta de "prieteni" trebuie sa ii includ pe cei care de ziua ta sau atunci cand ai nevoie de ei se dau disparuti si nu sunt in stare sa iti transmita un gand bun iar tu daca e sa ai vreo problema, vreo incurcatura, sau pur si simplu sa mai uiti, ca e normal, esti josnic, esti rau, esti de neiertat.

Ei bine, de azi, prietenii sunt cei pe care ii consider eu prieteni, si au ramas putini, dar buni. Au ramas aceia si acelea pe care chiar daca nu apuc sa ii vad atat de des pe cat mi-as dori, nu ezitam sa ne spunem bucuriile dar si micile reprosuri. Imi sunt prieteni cei care nu s-au lasat influentati de unii sau de altii si nu au plecat urechile la toate gogomaniile si nu si-au imaginat scuze doar ca eu sa inchid ochii la neplaceri. 

Nu am nevoie de aia pentru care prietenia inseamna ca iti da drept sa judeci, sa arati cu degetul, sa pui etichete. Prietenia nu inseamna obligatie!
Si daca cei carora le este destinat mesajul citesc, atunci sa stiti ca nu mai am nevoie de voi, chiar daca ne-au legat prietenii de 12, 5 sau 4 ani.

5 comentarii:

  1. Banuiesc ca cine a scos proverbul cu feritul de prieteni(cred) a fost destul de patit...

    apropo: "Cand prietenii nostri ajung la putere, nu mai sunt prietenii nostri."

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de "prietenii" care mai au şi datorii la tine, care te şterg de pe Facebook şi nu-ţi mai răspund la telefon ce să mai zici? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Câti oameni n-ar ramâne muti daca li s-ar interzice sa vorbeasca bine despre ei si rau despre altii." E un citat ,da nu imi amintesc al cui , se potriveste ,cred ...in astfel de situatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Paispe: Poi prietenii sunt cei mai periculosi...

    @ Scortisoara: da...stiu genul. Si le trimiti si mail-uri sau mesaje si degeaba. Si prostu` tot tu esti!

    @Florentin: se potriveste cam mult si cam des la multa lume!

    RăspundețiȘtergere
  5. Intelegem gresit conceptuld e "prieteni". Logica normala ar trebui sa fie asa: intai se intampla lucrurile, ulterior se materializeaza intr-un cuvant: prieten. Niciodata invers.

    Prieten este cel care isi castiga statutul asta doar prin ceea ce face. Cel caruia niciodata nu i-ai spus ca ti-e prieten, dar caruia mereu i-ai acordat locul lui in mintea si sufletul tau.
    Ce frumos am zis :)

    RăspundețiȘtergere