E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

26 martie 2011

Lectura Placuta ( V )

 
       Asa ca de weekend va invit sa va luati cartea preferata, cana de cafea si sa stati undeva la aer si sa va relaxati. Chiar daca soarele ma face sa ma incrunt putin, stau pe balcon ascultand ciocanitoarea din copacul din fata blocului si ma bucur de ultima carte cumparata ieri (o sa ii fac o mica descriere cat de curand).
      Urmatoarea recenzie este scrisa de Andreea Toma. Cand am citit randurile trimise m-am gandit la fluturi, dar pana la vara cand o sa le vedem zborul gratios ne ramane sa ne bucuram de alti fluturasi, aia pe care ii crestem si le simtim aripile zbatandu-se prin stomacul si sufletul nostru.
          
Aceasta carte mi-a marcat o parte din adolescenta, mai ales ca am citit-o in perioada cand simteam fiorii primei iubiri si poate si de aceea am trait cu o intensitate deosebita povestea din ea. Atat de intens incat credeam profund sau mai bine spus vroiam sa cred in mitul androginului, aspect central al romanului.


O poveste de dragoste inedita, ce transcede spatiul si timpul, povestea sufletelor pereche reincarnate succesiv, ce nu reusesc, in ciuda ocaziilor repetate in care se reintalnesc, mereu in alt loc si in alta perioada istorica, sa isi implineasca iubirea, sa refaca androginul.


Tema metempsihozei impletita cu cea a dragostei sugereaza perenitatea dragostei si totodata lipsa limitelor sale in timp si in spatiu.  E o poveste fascinanta, ce te indeamna totodata la meditatie asupra iubirii, asupra existentei umane...
O carte pentru romanticii din noi, perfecta in adolescenta, plina de semnificatii pentru cititorul mai experimentat.

    Adam si Eva, de Liviu Rebreanu


   Bravo Andreea! Si te mai astept! 


 PS: Regulamentul Concursului cu si despre carti il gasiti Aici!

11 comentarii:

  1. Adam si Eva e carte de capatai, ca sa zic asa. Am citit-o la recomandarea unui prieten acum ceva timp si am fost profund impresionata. Citind acum recenzia de mai sus, m-a rascolit aceeasi senzatie pe care am avut-o atunc, am simtit furnicaturi pe sub piele... Superba carte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate eu nu am citit-o, fiind mai mult o impatimita a thriller-ului, horror-ului si cartilor politiste. Dar uneori mai simt nevoia sa ma delectez si cu alt gen, asa ca este pe lista.

    Andres, felicitari, esti inscrisa in concurs! In curand vor aparea si randurile tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-adevăr o carte frumoasă. Imposibil să treacă neobservată, mai ales dacă face parte din lecturile din perioada adolescenței, așa cum precizează Andreea. Parcă aș reciti-o...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea de care am fost indragostita ceva vreme in adolescenta a fost Lorelei, de Ionel Teodoreanu. Nu stiu daca voi ati citit-o, dar v-o recomand.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred că am citit cam târziu Lorelei ca să mă mai îndrăgostesc de ea. Poate dacă o citeam în aceeași perioadă cu La Medeleni, era altceva. :) Dar ca lectură adolescentină merită citită.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Renata: Merge citita in aceeasi perioada cu Mirona, Panza de Paianjen, Cismigiu&Comp, Corijent la limba romana, Elevul Dima dintr-a VII-a, Invitatie la vals, Medelenii si las lista deschisa...

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord. Sunt cărți pe care le guști la o anumită vârstă. Mai târziu s-ar putea să nu mai fii atât de receptiv la mesajele transmise în acele cărți. Și e normal...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bine că mai şi citeşte lumea din când în când!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumesc pentru ca mi-ai publicat-o! Sincer, eu o consider cam scurta...as fi vrut sa fie mai lunga, dar nu voiam sa stric ceea ce deja scrisesem...Ma bucur insa ca am reusit sa starnesc sentimente atat de placute...Desi e una din cartile cunoscute, nu am putut sa ma abtin a scrie despre ea...e prea speciala. Insa voi incerca sa citesc si titluri mai putin celebre, pentru a le face cunoscute celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost suficient cat sa ne placa! Uneori prea multe vorbe strica farmecul!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cam asa am gandit si eu...ori de cate ori mai scriam ceva, mi se parea ca strica ansamblul. Poate urmatoarele recenzii vor fi mai ample...depinde si de carte.

    RăspundețiȘtergere