E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

31 martie 2011

Ce va recomand!

De duminica seara adica de pe 27.03 pana azi am citit 2 carti. 2 carti care m-au impresionat. Daca pana acum  v-am lasat numai pe voi sa recomandati, acum va dau un pont pentru urmatoarele voastre achizitii sau carti de citit. 

Incest, Christine Angot

Christine Angot relateaza criza pasionala pe care i-o starneste o alta femeie. Romanul debuteaza cu "Am fost homosexuala timp de trei luni", unde este construita femeia paranoica, isterica: da o suta de telefoane, joaca o comedie pe care o credeam rezervata tinerelor liceene, se infatiseaza plangand, ne spune ca plange in timp ce scrie, amesteca tot, isi da palme, insa lucrurile sunt spuse cu inteligenta şi provocare.
Aceasta pasiune nu este decat un simptom al nebuniei, a carei origine se afla in relatia incestuoasa pe care personajul Christine Angot a avut-o cu tatal sau.

Disconfortul, dificultatea pe care o simte cititorul in fata acestei carti este legata de confuzia intre autoare si personajul ei. Randurile curg, dialogul se imbina cu monologul, intrebarile cu raspunsurile. Totul surprinde fluxul gandirii, cuvintele pure, amestecate, sarind de la o idee la alta, de la o situatie la alta, ajungand sa crezi ca tu te intrebi, ca tu urli, ca tu esti in pragul nebuniei.
Cartea ei este o autobiografie? Nu este? Descoperiti voi!


Cantec de leagan, Chuck Palahniuk

Daca ai stii cateva cuvinte prin care ai putea omori pe oricine, cate crime ai face? Daca vrei sa omori, raspunsul este simplu. Dar daca nu vrei, daca doar iti vin cuvintele acelea in minte la nervi, cati oameni ar cadea secerati in jurul tau? 

Instrainarea absoluta, rememorarea dureroasa a unor evenimente dintr-un trecut indepartat, pierderea identitatii, formeaza un tablou in care binele nu se mai deosebeste de rau. Informatia nu mai are datoria de cunoastere, ci de distrugere. In lipsa unor constrangeri, unei limite, totul pare scapat de sub control.
Atunci cand cunosti adevarul ce alegi sa faci: sa il folosesti in folosul tau, sa recunosti sau sa inchizi ochii si sa mergi mai departe?
"Piatra te loveste si batul te altoieste, dar acum si vorbele pot sa ucida."

PS: Sper ca v-am intrigat putin si daca veti avea ocazia sa le cititi nu le ratati! Nu uitati si de Concurs !

4 comentarii:

  1. Vad ca tu le citesti, nu gluma...Ce-as vrea sa pot sta si eu cu cartea in mana fara pauza! Ambele carti imi par incitante..cred ca de aceea le-ai si citit pe nerasuflate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Woooow Thx. M-ai pornit spre librarie cu recomandarile tale :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea: Poi citesc, in metrou, acasa, in pauza, cand pot!

    @ Casa cu Nuci: Sunt ieftine si nu bune, ci foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie sa mi le notez sa vad daca le gasesc.

    RăspundețiȘtergere