E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

6 februarie 2011

Visurile din vise

Lumea viselor este un domeniu atat de misterios si vast, incat oamenii s-au ocupat de talmacirea lor inca de la inceputurile omenirii si tot nu poti sa iti dai seama sigur ce a vrut sa insemne visul respectiv chiar daca ai consultat  carti sau reviste de specialitate.


Pe vremea grecilor si a romanilor, visele erau vazute mai mult in context religios. Se credea ca sunt mesaje venite direct de la zei sau de la cei decedati.
Mai aproape de vremurile noastre,  Freud spune ca visele sunt „drumul spre sub-constientul nostru”, interpretarea acestora tinand de experientele trecute. 

De ce ar trebui sa stim sa ne interpretam visele? Oare aflam raspunsuri importante? Fiecare vis este unic pentru cel ce viseaza, dar exista anumite simboluri si situatii care ni se intampla tuturor, indiferent de varsta, cultura. De exemplu, visul in care cazi, te urmareste cineva, esti gol, sau cel in care iti cad dintii. Visele incearca sa atraga atentia si sa desluseasca unele intamplari din viata ta. La un singur search gasesti sute de interpretari pentru fiecare simbol. Dar de unde stii ce semnificatie ti se potriveste? Ce jumatate de explicatie sa o legi de visul si viata ta?

Toti visati cel putin o data pe luna ca picati de undeva, dar tresariti speriati si va treziti inainte sa ajungeti jos. Oare chiar e adevarat ce se zice: ca daca atingi pamantul, mori? Cica acest vis simbolizeaza frica de esec intr-o situatie din viitorul apropiat si daca incerci sa infrunti ceea ce te streseaza data viitoare cazi in picioare. Adica nu te mai trezesti. Si daca mor? Pana nu imi spune cineva ca a visat ca a atins pamantul intr-un astfel de vis, nu vreau sa risc.

Mie, ca si voua, mi se intampla sa visez ca zbor, uneori prea sus si imi e frica sa revin la altitudini mai rezonabile, fie mai jos si foarte repede. 
Legat de zbor va mai invit sa cititi aici si sa vizionati urmatorul filmulet!



2 comentarii: