E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

4 februarie 2011

Vaca de metrou

Nu stiu, dar sunt aproape sigura ca si voua vi sa intamplat sa nimeriti in una din zilele cand va duceti la munca, facultate, sau pe unde aveti treaba si sa fie nebunie pe peron si extraordinar de aglomerat in metrou sau ratb.

Am observat ca aglomeratia este foarte mare acum iarna, ca e derdelus peste tot si oamenii prefera sa isi lase masinile acasa si sa mearga cu metroul, sau cand ploua si se stie ca va fi foarte aglomerat traficul, sau chiar vara cand decat sa stai in trafic si sa te topesti mai bine o iei pe la metrou unde e racoare si bine.

Dimineata intre 8 si 9 la metrou e jale. Lumea disperata, aproape ca se arunca pe scari doar sa ajunga pana se inchid usile la metrou, nu ca celalalt nu ar veni peste 3 minute. Se inghesuie, se chinuie sa se strecoare in 40cm cand el/ea e ditamai omu cu burti, haina pana in pamant si genti de 30 kilograme. Usile nu se inchid, impinge si mai mult doar sa intre si burta in metrou. Dupa 3 incercari esuate in care usile tot nu se inchid si dupa ce ala de conduce metroul anunta ca urmatorul tren va ajunge instatie in max 2 minute, reuseste sa impinga mai mult si sa turteasca restul muritorilor de rand. 

Intr-un final pleaca si metroul din statie. Nu ai loc nici sa iti mai citesti cartea, nu ai loc nici sa intorci capul, sa clipesti..ce sa mai, nu ai loc nici sa respiri! Nu ai loc nici sa cazi (asta e bine)! 
In spatele meu se nimereste aproape zilnic sa fie cate-o dama bine, imbracata cu blanuri (asa cum imi place mie cel mai mult), machiata si bujata ( rujata ) care gafaie, suiera, ofteaza si fluiera in ceafa ta! Asta nu ar fi nimic, ca doar asa e in aglomeratie! Problema insa apara cand dama nu mai are stare si vrea sa isi inceapa gimnastica de dimineata. Incalzirea e foarte simpla: un pas in spate, unul in fata, rotirea gentii de pe un brat pe altul, aranjarea hainurilor dand din mainile din dotare! Nu te deranjeaza pana la urma daca ea vrea sa faca sport, dar te deranjeaza cand face sport pe tine. Cum? Simplu: pasul in fata presupune calcarea pe pantofii, tenesii, cizmele si cu ce mai esti incaltat; datul din maini presupune sifonarea sacoului si camasii tale, si schimbarea gentii presupune inghiontirea coastelor, rinichilor si ficatului. Esti aproape pe un ring de box fara sa vrei sa participi sau macar sa stii ca esti acolo! 

Ajungi la destinatie, cobori, de fapt incerci, pentru ca o alta dama bine sta in mijloc fara sa se clinteasca, asa ca trebuie toata lumea sa o ocoleasca si oricum ar fi o crima sa se miste ( ea nu vrea sa faca gimnastica, deci). In inghesuiala spre scarile rulante descoperi ca dama cu gimnastica e tot in spatele tau pufaind, gafaind si continuandu-si gimnastica impingandu-te si calcandu-te. Esti calm, dar incepe sa te calce din ce in ce mai mult pe bataturi si nu mai rezisti. Rabufnesti. Te intorci rosu la fata, cu ochii scosi din orbite, uitandu-te frumos la ea: " Da, hooo! Unde tot impingi? Nu vrei sa te urci pe mine?". La cat de mare e, ai vrea sa o alinti cu frumosul nume de "VACO", dar preferi sa nu cobori atat de mult in ograda.

Unde va tot grabiti, fratilor? Credeti ca daca il mozoliti p'ala din fata bine de tot si il imbraciti castigati timp? Vrei sa ajungi mai repede sau esti in intarziere? Scoala-te mai devreme cu 5 minute, pleaca mai devreme de acasa si asa nu mai esti in criza de timp!

3 comentarii:

  1. Frumos, frumos, ai uitat sa spui ca dupa ce ii atragi atentia ca se tot suie pe tine, ea te face nesimtit si ancoreaza o fata mirata de tipul "ce-o avea si asta cu mine?"...ce boala am pe ei! Vaci mari si urate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact asa mi se intampla si mie dimineata cand plec spre scoala. Autobuzele sunt full de oameni si se mai gasesc in statie vreo 5 persoane care tot vor sa mai urce, de parca ar fii ultimul autobuz de pe planeta asta. De atunci am renuntat sa mai merg cu autobuzul la scoala. Cu ocazia este mult mai rapid si mai confortabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. problema mea e fata de teroristi, aia certati cu sapunul si echipele de rugby de la Unirii/Victoriei care se posteaza in fata usii intelegand ca intai se intra si apoi daca mai apuca vreun nefericit se si iese din metrou.

    RăspundețiȘtergere