E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

1 februarie 2011

Practica ne omoara

De cand cu nefericitul eveniment in care a murit o femeie dupa ce a fost atacata de caini in timp ce sarise gardul sa fure fier toata lumea a explodat: "Vai dezastru, ganditi-va ca ar fi putut fi copilul, sotul, sotia, iubitul, iubita, mama, tata si tot arborele genealogic in locul ei!!!!! Sa ii omoare, eutanasieze, sa ii duca pe toti!!!

Intrebare pentru toti care au inceput sa mormaie: Voi ati pune mana sa faceti ceva? Nu gura! Din gura e usor sa dai, dar sa pui osu` la treaba e greu rau! Nu stiu cati din voi au donat sau au "infiat" la distanta un caine/pisica, sau macar s-au gandit sa dea o mana de ajutor la infiintarea adaposturilor. Acum dupa razboi, toata lumea e experta in orice! Nu spun ca asta nu ar fi o problema, dar faceti ceva, nu doar vorbiti, ca de vorbit pot si aia de la stiri, parlament si a.s.m.d. Daca vreau sa ascult polologhii am de unde sa ma documentez, dar faptele lipsesc cu desavarsire!
Nu vedeti ca ai de sus nu fac nimic? Tot la ei asteptati, de fapt asteptati sa ce?

9 comentarii:

  1. Inainte sa-i critici pe altii gandeste-te ce ai facut tu pentru cainii aia. Asta o data.
    In al doilea rand cainii nu-s responsabilitatea mea, sunt responsabilitatea autoritatilor. Platesc lunar un impozit la stat, platesc anual impozit la primarie pentru casa si masina, nu trebuie sa am eu grija sa iau cainii de pe strada.
    Prieteneste iti spun, un ton mai moderat e mult mai adecvat pentru un articol de genul, scandalizarea iratioanla nu aduce nimic constructiv.
    Toate bune

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ma scandalizez cu nimeni dar toata lumea asteapta ca autoritatile sa faca ceva si uite ca nu prea fac.
    Am dreptul sa ma exprim referitor la persoanele care scriu in necunostinta de cauza.

    PS: am contribuit asa cum am putut. NU scriam de dragul de a ma baga in seama, cum au scris si s-au plans altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-nteleg pe undeva, dar atat timp cat platesc zeci bune de milioane anual statului si vreo 10 primariei, m-astept ca de banii aia sa-mi aisgure siguranta pe strazi, sa nu fie nevoie sa-mi angajez si bodyguard sau sa infiintez eu adapaost de animale.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu crezi ca nu suntem in aceeasi situatie (impozite si alte dari). In plus problema asta nu e doar de acum, ci de ani buni, iar "presa" sare doar cand e vreun eveniment, in rest liniste totala!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu, accelasi scandal a fost acum cativa ani, cand a murit un japonez in urma unei muscaturi. 2 saptmani de talk-showuri apoi pauza pana la urmatoarea victima. Spre norocul meu nu-s bcuurestean :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu numai Bucurestiul e plin. Eu sunt nascuta si crescuta in Urziceni (acum stau in Buc) si acolo pot spune ca e un fel de crescatorie peste tot. Iar rezolvarea problemelor din Bucuresti este urmatoare: se incarca una bucata duba mare sau poate chiar 2 cu multi caini, catei, se conduce cu grija pana la periferia Bucurestiului si se arunca prin imprejurimi ( comune, sate, chiar orase mici din jur ) cateii din dotare. Voila!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu inteleg de unde s-a dedus faptul ca Ioana foloseste altfel de ton decat cel moderat, sau mai rau, faptul ca scandalizeaza irational. Uuuu.

    Este un semnal de alarma tras. OK, tu plateste in continuare impozite la stat si asteapta sa ai sosele, autostrazi, curatenie si asa mai departe. O sa iti creasca barba alba si lunga pana le vei avea...Cred eu ca asta ar trebui sa deduci...ca tu si cei ca tine asteapta prea mult. Mai fa si tu ceva, asta ne e marea problema, spiritul civic s-a dezolvat. Mai stim ce este ala.

    RăspundețiȘtergere
  8. Razvan, am ezitat daca sa ma deranjez sa-ti raspund sau nu, vad ca le stii pe toate. O sa fac si asta, fiind primul si ultimul comentariu cu tine.
    Fac ceva, lucrez. Platesc taxe. Am 5 ani de voluntariat in timpul facultatii, dar acum nu am nici timp nici resurse sa prind cainii, nici sa dau o mana de ajutor la construit adaposturi, nici nu sunt dispus sa platesc taxe splimentare pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu, nu este vorba de asta. Nu le stiu pe toate, dar am dreptul sa ma exprim, asa cum il ai si tu. Era vorba de spirit, nimic altceva. Stiu ca nu vrei sa dai sau sa faci, nimeni nu vrea...Ideea era simpla, vrei sa fie altfel, misca-te...nu vrei, taci! Cliseul asta cu "Platesc impozite, sa faca ei" e stricat, nu vezi, traim in Romania...Ce sa ne faca ei? Ei nu fac nimic, hai sa facem noi! Asta era, dar tu ai alunecat prea repede in spatele paravanului "sunt platitor de impozite si asta le rezolva pe toate". Citeste ce ai scris...

    RăspundețiȘtergere