E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

20 februarie 2011

Abracadabra

Cine nu si-a dorit cand era mic printr-o simpla formula sa se transforme intr-un luptator, printesa, animal sau mai stiu eu ce personaj? Sau cine nu si-a dorit doar printr-o simpla concentrare sa-si faca patul, sa-si stranga lucrurile, sa faca ordine, chiar sa faca stiloul sau pixul sa scrie singur si tema sa fie gata fara sa isi mai bata mintea? 

Cine nu si-a dorit sa inchida ochii si in cateva secunde sa se teleporteze in alt loc: ori pe o plaja, gadilat de apele turcoaz ale oceanului, ori pe varf de munte sa inspire aerul tare si sa pipaie norii? Cine nu si-a dorit sa se trezeasca dupa ce se termina sesiunea, examenele, testele, tezele?
Cine nu si-a inchipuit ca poate peste noapte sa se "transforme" intr-o alta persoana sau sa se trezeasca mult mai bogat, mai destept, mai frumos, mai inalt, mai slab, cu ochi albastri, cu parul lung, cu muschi mai multi, cu sani mai mari, cu fundul mai mic, cu degete mai lungi...cu...si cu.....
V-ati gandit ca ar fi o vraja, o formula sau ceva care o data rostit/facut te face mai inteligent, sa vorbesti 10 limbi straine, sa ajungi la locul si timpul potrivit? 

De ce sunt persoane care au mai "mult" din nascare, chiar daca pe parcurs nu dau dovada ca merita sa le aiba si parca sunt ceva mai bine vazute chiar daca tu si altii ca tine stiti ca nu merita nimic din ce li se intampla? De ce unele persoane dupa ce ating un nivel destul de bun, tot isi doresc cu aviditate mai mult, mai mult, chiar daca asta ar insemna sa faca rau altuia? De ce sunt persoane care dupa ce au mancat tot din farfurie si ar fi trebuit sa fie mai mult decat satule se reped si la celelalte farfurii de pe masa? 

De ce limita unora la prostie si lacomie e atat de mare incat constrange pe cine nu trebuie?

2 comentarii:

  1. Poate d'aia exista grasi, pentru ca mai vor dupa ce au terminat tot din farfurie. Poate d'aia se spune despre unii ca, "calca pe cadavre" pentru ca ar face orice -si prin asta ma refer la ceva rau- pentru a atinge un anumit scop.
    Sau poate viata, pur si simplu nu este corecta si de aia unii au mai mult decat merita si altii mult mai putin.
    Si pana la urma, ci totii suntem mici magicieni, sti de ce? Pentru ca reusim sa uitam durerea, nedreptatea, ani de chin... in prima clipa de fericire :))

    RăspundețiȘtergere