E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

17 octombrie 2011

Papusa Matroska

Au trecut cateva zile de la visul ciudat pe care l-am avut. Un vis pe care m-am tot chinuit sa mi-l explic si sa mi-l amintesc mai amanuntit. Dar cum atunci cand iti doresti ceva ti se intampla cu intarziere, asa si la mine.

Am visat ca eram in spatele unui mare geam, intr-o camera intunecata, stateam de vorba cu cineva. Ma uitam atent pe geam din cand in cand sa vad daca totul este in regula. Si mi-am dat seama cam tarziu ca ma vedeam tot pe mine, dar pe mine in varianta copil. M-am revazut cand aveam 5 -7 ani. Aveam acea tunsoare universala pentru fete, ca si cum cineva ti-ar fi pus un castron mai mare pe cap si parul a fost taiat in jurul lui. 

Ciudat a fost cand am batut in geam si fetita aceea blonda s-a uitat la mine cu ochi mirati, mi-a zambit si mi-a facut cu mana, continuandu-si linistita jocul in nisip. Intorcandu-ma cu spatele la geam ma vad pe mine cea de acum. Ma simteam un fel de papusa Matroska. Eram in corpul EU-lui de acum vreo 3 ani si nu intelegeam de ce macar nu eram eu cea de acum. 

Sper ca nu v-am ametit de tot, ca eu nici acum nu m-am dezmeticit! Ar fi bine sa poti sa faci o copie pentru fiecare perioada si cand iti e dor sa te uiti la ea si sa iti aminteasca ce ai invatat sau nu pana acum? O papusa o  poti analiza in amanunt, dar o amintire a ceea ce ai fost oare mai e la fel de autentica?

7 comentarii:

  1. Eu nu stiu care-i faza cu papusa asta. Tre sa caut pe Google. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai mai Andreea ca stii, dar nu iti dai seama ca asa o cheama. Papusile alea rusesti care sunt una in alta, ca sa zic mai "plastic" aia mica e in burta uneia mai mari, aia in burta alteia...s.a.m.d. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Da ale...sau mai bine zis papusile canibal! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca poti sa descifrezi foarte usor visul daca il pui in legatura cu evenimentele recente...fie si doar cele din sfera profesionala...Ai trecut la alt nivel, e posibil sa simti teama, nesiguranta ca nu poti face fata asteptarilor...desi eu cred ca esti potrivita perfect noului rol si perioada asta de usoara confuzie e temporara. Posibil ca visul ala a vrut sa-ti spuna ca e timpul sa lasi "jucariile" in urma si sa te avanti cu curaj inainte...pentru ca ai ce spune in noul domeniu, crede-ma, si sunt sigura ca vei face o treaba excelenta! Doar ca trebuie sa te desprinzi de rolul inocent de copil si sa iei taurul de coarne. Papusa din vitrina va ramane acolo, cum trebuie sa ramana, de altfel, iar amintirile...capata alte si alte valente pe masura ce trece timpul, pe masura ce inaintezi in viata. Unele se imbogatesc cu noi intelesuri, altele apar in alta lumina - cred ca depinde de tine sa le dai un sens. Care sens nu e niciodata definitiv - modificam mereu trecutul si in felul asta ne modificam si prezentul, viitorul... In fine, important e sa capeti incredere in tine si sa te transformi in femeia puternica pe care o simti si tu, probabil, ca vrea sa iasa la lumina.
    Altfel spus, welcome to the new world! E greu, dar o sa-ti placa!

    RăspundețiȘtergere