E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

13 octombrie 2011

Suntem niste poeti pastilati

Pe langa vechea vorba ca romanul s-a nascut poet, romanul cu siguranta s-a nascut doctor. Nu ma refer doar la multele stiri pe care le auziti sau le cititi cu privire la automedicatia romanilor si cam cat cheltuieste un roman pe medicamente lunar/anual.

Cum zici ma doare capul, urechea, burta, stomacul sau cine stie ce alt viscer sau extremitate imediat se gaseste cineva sa iti raspunda. Nu e loc in care sa nu fie vreo persoana pregatita cu raspunsul si cu tratamentul pentru afectiunea ta. Recunosc, si eu mai am uneori porniri d-astea: sa zic de la ce s-ar putea trage durerea si ce as putea recomanda. 

Te duci la farmacie sa iti iei un ceai naturist sau ceva ce ti-a recomandat doctorul si gasesti o coada unde toata lumea cere cate-o punga de medicamente, de la antibiotice la calmante si alte suplimente. Daca tot luam atatea pastile mai putem apoi sa tratam afectiunea cu aceleasi pastile? Nu devenim imuni la ele? 

Mai stiu persoane care cauta pe net, se inscriu in mii de forumuri si site-uri si urmaresc discutiile, isi spun simtomele, cauta raspunsuri, cer tratamente, isi inchipuie diverse boli si afectiuni, dar la doctor tot nu se duc. La ce ar putea ajuta sa cauti pe net? Daca e sa dai un search pe google pentru durere prima cautare indicata este "durerea de cap" unde gasiti Aproximativ 662.000 (de) rezultate (0,16 secunde). 

Sunt persoane care nu se rezuma doar la cautarea asta simpla si scriu mai multe si gasesc o gramada de nenorociri de unde inteleg ei ca mai au putin si mor, atat de grav bolnavi sunt. Nu e mai simplu sa te duci la doctor, hai sa zicem ca nu esti multumit de unul, te duci la mai multi specialisti, decat sa iti umpli capul cu toate bolile din lume?!


Un comentariu:

  1. Romanul s-a nascut poet si a devenit, in timp, doctor si, ca urmare, pastilat :)) Hai sa zici ca iei medicamente dupa ureche, e treaba ta. Dar cand te gandesti ca multi dau sfaturi altora, fara sa se gandeasca la numeroasele consecinte pe care le pot avea medicamentele si ca multi iau drept bune niste recomandari neautorizate...

    RăspundețiȘtergere