E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

3 octombrie 2011

Ce te faci cand o sa fii mare?

Nu mi se pare deloc amuzant cand "oamenii mari", adultii ii intreaba pe piticii de gradinita si nu numai " Ce vrei tu sa te faci cand o sa fii mare?". Pe internet circula o gramada de raspunsuri care mai de care mai inspirate, de la balerina, doctor, politist, pompier, profesor pana la pensionar, om mare si macara. 

Dupa cum stiti Capitala Culturala Europeana in 2011 este orasul Turku din Finlanda. Langa universitatea din Turku este o strada pentru pietoni si biciclete ( da, la ei sunt si astfel de strazi) numita Uraputki sau "Career Path" sau mai pe romaneste Drumul Carierei, numita asa pentru ca este singurul drum pe care studentii se intorc spre casa si invers.

Straduta a fost transformata intr-un spatiu interactiv de artista de care v-am mai spus si alta data ceva cuvinte de ea. 

http://candychang.com/career-path/

Dupa cum vedeti, straduta a fost umpluta de casutele in limba finlandeza, suedeza si engleza.

Acest proiect a avut ca scop ca fiecare sa poata compara individul de azi cu cel de atunci si sa poata reflecta daca s-au schimbat si daca au ramas la fel dorintele din copilarie, cand banii nu interesau, cu cele din prezent.

Pe cand oare si la noi astfel de initiative care sa iti dea de gandit?

2 comentarii: