E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

3 septembrie 2011

Nunta mare printre blocuri

Aproape ca ma distreaza pana la lacrimi (scuzati cacofonia, sau aliteratia sau ce vreti voi sa mai gasiti) nuntile intre blocuri. Acum o sa sariti pe mine "Ce ei nu au dreptul sa se casatoreasca? Si ce daca stau la bloc? Si ce daca sunt penibili!".

Mi se pare foarte penibil si in acelasi timp foarte greu ca tinerii inca se chinuie sa multumeasca tot neamul si trudesc din greu incercand sa nu uite nici un obicei. De la luat mirele de acasa, dus la nasi, apoi la mireasa si pe drum se tin toate evenimentele alea cu bradul, cu fantana, cu galeata, cu pantoful, cu turta, cu cu si cu.

Am studiat atent nuntile la care am participat si vedeam ca mai mult se distrau batranii care dictau cum se face aia si aialalta decat mirii care erau atenti, stresati, transpirati si bineinteles rupti de oboseala de mai degraba ziceai ca vin de la munci grele de camp unde au arat cu degetele timp de 48 de ore non-stop, apoi au  semanat, taiat iarba, legat via, cules porumbul, etc. 

Acum ma distrez teribil la versurile care rasuna prin linistea blocurilor "nasu mare, nasu mare..." restul versurilor nu-l mai inteleg pentru ca se chiuie, bineinteles, ca la orice nunta respectabila. 

Dragii mai indragostiti de ce nu va faceti nunta asa cum vreti, fara sa va chinuiti prea mult spatele, picioarele si nu in ultimul rand, nervii? Ma indoiesc ca voi vreti sa chemati si strabunicii varului din partea unchiului din partea mamei sau rude de a caror existenta nici nu stiati si de care nici nu o sa mai stiti....


6 comentarii:

  1. Indiferent ca vrei sau nu, in viata esti urmarit de evenimente. Placute sau mai putin placute, de mare anvergura sau simple intamplari, acestea marcheaza istoria vietii fiecarui individ.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu nu ai inteles. Unde ai citit tu ca sunt impotriva acestor evenimente? Nu am nimic cu nuntile, ci doar cu tinerii care nu stiu cum vor sa isi organizeze evenimentele astea care le marcheaza viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi atât de simplu și mult mai puțin costisitor să faci o nuntă frumoasă, evitând toate penibilitățile astea...Doar că, nu știu câtă lume vede din perspectiva noastră lucrurile astea...Mulți din cei care apelează la nunțile în agest gen, o fac pentru că se identifică cu soiul ăsta de eveniment gălăgios și de prost gust. Păcat...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu n-am nimic cu ritualul in unele limite ca odata si odata o sa trec prin asta(cred). Ma deranjeaza doar "muzicantul" gajait care baga saltarete din acordeonul pe burta si chiuiturile lu' Tanti X, Tusa Y, Mamaie, Mamitica ... etc, sa mentina traditia.
    Daca e si la altii total necunoscuti e amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti cumva vecina cu tiganii aia de i-a dat la tv cu nunta dintre blocuri? :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. NU...bine ca nu! Era o nunta....de romani! :))) Si ma bucur ca nu m-a deranjat prea mult!

    RăspundețiȘtergere