E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

31 august 2011

Instructaj pentru femei

Feminismul, ca miscare sociala organizata, este un produs firesc al epocii moderne. Cercetarea numeroaselor docu­mente istorice atesta ca schimbarea fundamen­tala in conditia femeii a intervenit o data cu declansarea revolutiilor democratice burgheze, prin inlaturarea vechilor structuri feudale si prin recunoasterea egalitatii in drepturi a tuturor cetatenilor, indiferent de etnie, sex, convingeri religioase etc.

O data cu drepturile castigate ne-am pomenit si cu mai multe responsabilitati pe cap. Pentru ca saptamana trecuta am avut un articol in care ii puneam putin la zid pe barbati, am zis ca e momentul in care sa spunem adevarul. Si noi, femeile, cand vine vorba de treaba exclusiv barbateasca, o dam cotita, nu neaparat ca fugim de ea, dar ne incurcam atat de tare si facem lucrurile atat de praf inca nimeni nu le mai poate repara. 

Ma dau exemplu pe mine, ca poate nu toate suntem la fel. Razvan se chinuie cred de 2 ani sa imi explice cum sta treaba cu campionatele astea mondiale, intre cluburi, cu ligile si cum se calculeaza punctele, cum se alege, cum e bine si cum nu. De fiecare data am impresia ca am inteles, dar aproape la fiecare meci ii pun intrebari de baraj. Nu mai punem la socoteala de cate ori abramburesc numele lor si le stalcesc de iese orice altceva, numai fotbal, nu. 

O alta problema o am cu jocurile tip comando, unde niste soldatei se tarasc prin mlastini, se baga prin conducte, se camufleaza, se leaga, se impusca, se urmaresc. Nu le inteleg rostul. Te pregatesti pentru armata? Pentru razboi? Daca era un joc de aventura sau cu masini, ma bagam si eu. Dar asa sa urmaresc cum isi taie aia gatul nu mi se pare deloc fun. Nici acum nu pot intelege de ce te-ai juca Manager ( sper ca nu gresesc), jocul in care urmaresti niste puncte colorate, cica aia sunt jucatorii, si ii vinzi, cumperi altii, ii certi, ii feliciti, etc. Un joc fara pic de actiune. 

Asa cum pentru barbati e greu sa deosebeasca nuantele, culorile, si pentru mine e greu sa deosebesc motoare, carburatoare si tot ce tine de o masina. Stiu doar cum arata o bujie. Si ca tot sunt la capitolul masini, dragele mele surori (femei) trebuie sa recunoastem ca cei mai buni soferi sunt barbatii. Femeile sunt prea incordate la volan, parca ar fi fixate pe un cadru de fier ce nu le permite deloc sa stea cat mai relaxate in scaun. Se chinuie sa faca niste parcari, sa nu intre in santuri, sa schimbe o roata si atunci cand reusesc ies tremurand, transpirate, sifonate si pline de negreala. 

O colega mi-a zis ca femeile nu se pricep la dat indicatii. Si asa este! Daca avem o harta, o invartim pe toate partile si pana la urma ajungem sa ne uitam pe dos. Daca trebuie sa suni o prietena sa iti spuna cum sa ajungi intr-un loc mai bine te lasi pagubas. Nu o sa ajungi niciodata la destinatie, sau daca prin absurd reusesti, oricum o iei pe cea mai lunga cale si nu ajungi la timp. Ni s-a intamplat sa primim indicatii de la o prietena la care trebuia sa ajungem acasa. Ne-am invartit in jurul blocurilor aproape o ora, pentru ca nu stia unde anume sta exact si nu prea facea deosebire intre stanga si dreapta, iar noi nu faceam legatura intre ce vedeam si ce ne zicea. 

Daca mai aveti de facut completari, chiar va rog!

7 comentarii:

  1. Trag concluzia ca articolul a fost citit doar de catre femei, si din feminism nimeni nu a zis nimic.

    Bravo, bravo, imi place articolul!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul e bun....dar... totusi, putin orgoliu... Eu chiar ma pricep la fotbal, ma orientez destul de bine in spatiu, nu am permis auto inca, dar pariez ca m-as descurca la vola. Nu sunt eu vreo SuperWoman, asa ca daca am reusit sa inteleg eu niste lucruri care tin de barbati, cred ca toate am putea. Mda, poate am fi privite mai ciudat daca in urma unei despartiri urate ne-am stinge tristetea intr-un bar cu cateva sticle de bere, sau ne-am consola cu primul iesit in cale, dar daca barbatii pot face asta, noi de ce nu am putea?! Daca sunt considerati "mai puternici" asta este doar pentru ca noi le furnizam aceasta "putere"

    RăspundețiȘtergere
  3. @ElaDee orgoliul nu tine locul feminismului in exces.
    1. A te descurca la volan nu inseamna sa conduci bine.
    2. Daca stii cativa jucatori nu inseamna ca te pricepi la fotbal.
    3. Director, sahist, matematician, fizician, sofer, fotbalist, intelectual ... si lista continua. E treaba aia cu defectivul...
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Instructaj pentru femei(o parte din ele):

    - Aparentelle inseala. X6-le nu vine niciodata gratis.

    - Doi pepeni tinuti la piept par sexy dar nu sunt, nici sanatosi pe termen lung.

    - Rozul in excess ingrasa(sau ceafa de porc, dupa caz).

    Instructaj pentru femei(o alta parte):

    - Nu mai fi-ti barbate. E ok ca reparati prin casa, nu e cazul sa si injurati in timp ce desfaceti bateria de la baie.

    - Instructaj pentru femei(restul):
    N-am, sunteti super!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Razvan Himself Nu sunt neaparat feminista, dar nu vad de ce m-as simti inferioara doar pentru ca sunt femeie. Da, intr-adevar, sunt multe lucruri la care voi sunteti mult mai priceputi si vi se pare natural sa le faceti, dar sa nu uitam ca si noi avem punctele noastre forte ;) Nu inteleg de ce va este atat de greu sa acceptati ca la nevoie suntem capabile sa ne descurcam fara voi, si ca putem invata de nevoie sa facem si lucruri "barbatesti", in timp ce voi.... voi sunteti prea mandri sa renuntati la orgoliu si sa faceti ceva tipic feminin...(adevarul este ca unele lucruri pot fi putin hilare atunci cand sunt facute de barbati). Nu inteleg de ce a fost mereu mentalitatea aceasta competitiva, din moment ce este o competitie inutila si gresit inteleasa. Ar trebui pur si simplu sa acceptam ca suntem 2 rase in cadrul aceleiasi specii ;) si...chiar daca nu ne place sa recunoastem, suntem oarecum dependenti unii de ceilalti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai, nu stiu cum sunt la dat indicatii, dar esential e ca eu stiu sa ma orientez...daca reusesc si altii dupa indicatiiile mele, hmmm...sa fiu sincera, cam sunt intrebata de cateva ori si mi se cer lamuriri repetate cand explic ceva. da' eu stiu perfect ce vreau sa zic...asta conteaza. :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreea, m-ai distrat teribil cu "da' eu stiu perfect ce vreau sa zic...asta conteaza"! Sa stii ca am intalnit si barbati care habar nu au sa se orienteze si care nu prea deosebesc stanga de dreapta...:)))

    Vad ca am suparat putin cu diferentele scrise, dar e absolut normal sa fim diferiti, e normal ca femeile sa se priceapa la ceva si barbatii la altceva.

    RăspundețiȘtergere