E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

15 iunie 2011

Panglici de culoare

Tocmai ce m-am spalat pe fata sa imi alung ultimele dungi de somn si aud un suierat subtire. Cand a venit iar vantul sa imi suiere in rufele ravasite in bataia soarelui?

Asfaltul deja se incinge si e asa de moale si fierbinte ca te simti ca intr-o placinta cu branza recent bagata la cuptor, unde ti se lipeste de picioare cascavalul.
O frantura dintr-un nor cenusiu inoata gales. Il doare incarcatura aia de apa si vrea sa se prajeasca pana se face alb, pana se face de vata si atunci ar putea sa pluteasca nestingherit fara sa se mai uite cineva urat la el si sa il creada amenintator. 

Ma intind sa mai prind putina caldura si vad cum dupa balta se agata in pasi de pitic un curcubeu. E putin prafuit si isi curata fiecare panglica cu o perie. De atata osteneala a uitat sa isi puna ancora, iar pe partea cealalta sta sa cada, e prins asa in doua fire. Se uita in oglinda baltii si surade portocaliu si apoi cu putin rosu si la urma lasa violetul sa stinga din foc. De data asta i-a iesit bine. E verde de mandru. In haina asta asa de colorata nu mai stie nimeni ca e alb, nimeni nu il mai recunoaste. Ce naivi! 

Cred ca si-a uitat ceasul ca sta cam de mult timp, nu trebuie oare sa mai hoinareasca si prin alte parti? Doar n-o sa fluture toata ziua! Nu vreau sa ma impiedic de tot ce-mi iese in cale cu ochii pironiti la el. Daca nu il mai baga nimeni in seama am vazut ca zambetul portocaliu nu mai luceste asa tare, in schimb cand ii dai atentie mai are putin si ia foc! Mai trec pasarile pe langa el si ii mai lasa cate-un fulg, scoate imediat peria si il da jos, se scutura si isi incheie nasturii ca nu cumva sa ii plece vreo curea. 

Ma intind pe iarba si ma uit la el. Si stam asa tot pranzul, el razand multicolor, eu admirandu-l albastru- cenusiu, el intins ca un stindard, eu culcata-n iarba, el inalt si usor rotund, eu marunta-n lumea mea.

Vroiam sa intreb cine l-a mai vazut la lucru, cine l-a mai surprins periindu-si dungile si admirandu-se de sus, cine a mai auzit ca s-a uitat de unu singur in vazduh... primul curcubeu, de anul asta sau de oricand l-ati surprins si voi ( CasaCuNuci, Andres, Andreea, Copila rasfata, Razvan) muncind???

12 comentarii:

  1. Frumos spus ... eu n-am mai avut noroc sa vad un curcubeu de cativa ani

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm...curcubeu...a trecut ceva timp decand n-am mai vazut unul...dar ma voi stradui sa mi-l amintesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-am pregatit WOW-ul cu fiercare cuvant pe care l-ai scris si apoi, paf! Leapsa :))

    Ai scris absolut superb despre un curcubeu minunat... O sa-l caut pe al meu, undeva prin amintiri sau il voi reinventa :D

    Merci de leapsa, uite cum ma pui tu pe ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Asta si vreau, sa va pun pe ganduri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm... am avut ocazia de a admira câteva curcubeie, unul chiar recent. Însă niciodată nu am fost pe deplin satisfăcută de ele, fiindcă în arcul lor colorat nici urmă de rogvaiv... Un pic de verde spălăcit şi un roşu pal... :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut acum vreo saptamana din nou un curcubeu chiar de la mine din casa, era mare si superb si se vede clar si aproape tot. Tocmai venise cineva la mine si mi-a atras atentia... "uite un curcubeu", altfel in mod sigur ar fi ramas neobservat. Tocmai plouase cu 2 minute inainte, o ploaie de vara din aia "torentiala" si rapida, vorba vine ca a fost torentiala, poate doar semi... Numai sunt ploile de vara care erau alta data !

    Dar in ultimul timp am observat in schimb mai multe curcubee... :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei..mi-ai facut pofta de placinta cu branza...sarata.
    Cut despre curcubeu (curbelus in limbaj de copil de 6 ani) nu prea se zareste in betoanele astea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se zareste foarte bine, trebuie doar sa stii cand si unde sa te uiti. Eu am vazut multe in ultimii cativa ani.

    Eu marunta-n lumea mea...mai zic?

    RăspundețiȘtergere
  9. @George: bun venit pe aici! Si eu am aceeasi parere ca ploile de vara nu mai sunt ca in copilaria mea. Acum sunt mult mai rele, mai reci si prea insistente...

    @Standdowncafe: Pofta mare! :)))

    @Razvan: Ce sa mai zici?

    RăspundețiȘtergere
  10. Saptamana trecuta era cat pe ce sa facem un articol pe care sa-l intitulam "vara asta e toamna" :))) Din fericire ploile au trecut si au ramas doar curcube-ele ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Astazi am revazut curcubeul... sau l-am imaginat... sau... ;)

    RăspundețiȘtergere