E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

23 februarie 2011

Voi de cand va facebook-uiti?

Cine nu a auzit astazi de reteaua Facebook? Ei bine toata lumea are un profil! Incepe usor usor sa se transforme in Hi5, retea de unde am cam fugit toti din cauza copiilor care ne invadasera cu pozele lor modificate si aproape porno. De ce zic ca se transforma? Ca asta e adevarul! Deja au inceput sa apara cat mai multe poze de "pitzi" si gasesti si persoane de 12-13 ani...


De cand stiti voi de Facebook? De cat timp aveti contul? 
Reteaua daca nu ma insel a fost lansata in 2004, si de abia in 2007 si-au creat cont primii 3 romani, atat. Au urmat alte 70 de pagini prin 2008, 15% in 2009 pana am ajuns sa fim cam 2,9 milioane de utilizatori. Recunosc am contul din 2009, dar nu prea am vrut initial sa il deschid, il priveam cam fara interes. Nici acum nu prea ma dau in vant dupa el...poate singurele motive pentru care il mai tin sunt: promovarea blogului si mentinerea legaturii cu anumite persoane. Majoritatea utilizatorilor au varsta intre 18- 34 ani, dar a crescut neasteptat de mult categoria 65+. Asta ce indica? Nu m-am gandit sa o caut pe vecina de vis-a-vis, poate si ea are cont! Si nu mai e nevoie sa vina la mine sa mai faca investigatii ma intreaba direct pe chat sau imi da mesaje! Poate are si administratora blocului si anunta acolo cand se intrerupe apa, curentul si mai nou caldura.

Nu sunt fana niciunei retele de genul...Sunt pro prieteni reali si al intalnirilor reale. Nu sunt fana socializarii pe net, mai ales pe mess sau alte chat-uri, imi place sa vorbesc si sa privesc lumea in ochi, sa gesticulez, sa urmaresc reactii, sa aud vocile persoanelor nu prin telefon sau alte programe. 
Nu vreau sa zic despre astfel de retele ca nu sunt deloc utile, din contra uneori mai aflu de cate-un concurs (sunt fana concursurilor cu si despre carti), mai citesc cate-un articol despre ceva ce nu stiam, mai ascult o melodie noua promovata de vreun prieten din lista. 

Ochiul meu de mioapa a vazut ca mai nou se poarta sa faci rezumate cam ce faci toata ziua, ori sa pui la status ce faci in momentul respectiv, ori poze din diferite momente ale zilei cu explicatiile de rigoare. Sunt persoane cu milioane de poze! Cine are rabdare sa se uite la toate? Cine are vreun interes sa stie ce faci la ora 14:00 dupa ce mananci? Pe cine intereseaza ca ti-ai cumparat o bluza acum 5 minute? 

Pe voi ce va intereseaza la feisbucu` asta?

14 comentarii:

  1. Ma intereseaza promovarea blogului pe facebook si am nevoie de el pentru firma de exercitiu. In rest nimic special.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe hi5 mi-am facut cont ca sa pot face schimb de poze cu vara-mea din Germania(pe mess mergea greu si nu ne nimeream mereu la aceeasi ora)...pe facebook mi-am facut cont la indemnul unei bune prietene plecate in Italia, care il folosea mai mult decat messul si asa puteam comunica mai mult. De atunci hi5-ul nu prea l-am mai folosit, cred ca sunt aproape doi ani. In schimb, de atunci folosesc facebook-ul, pentru a tine legatura cu prieteni si amici care se afla departe de mine.Hi5-ul nu prea era pe gustul meu, dar de la o vreme vad ca si pe facebook s-au preluat stilurile de pe hi5 si incepe sa devina enervant. Sa nu mai spun de cererile pentru jocuri care ma asalteaza zilnic si pe care nu mi-am facut inca timp sa le blochez. Nu ma vad in ipostaza de a juca nu-stiu-care-ville.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dap stiu treaba cu jocurile si miile de aplicatii la care chiar nu vreau sa particip! Le dau block de fiecare data cand am ocazia, dar parca apar din ce in ce mai multe

    RăspundețiȘtergere
  4. " Ochiul meu de mioapa a vazut ca mai nou se poarta sa faci rezumate cam ce faci toata ziua, ori sa pui la status ce faci in momentul respectiv, ori poze din diferite momente ale zilei cu explicatiile de rigoare. Sunt persoane cu milioane de poze! Cine are rabdare sa se uite la toate? Cine are vreun interes sa stie ce faci la ora 14:00 dupa ce mananci? Pe cine intereseaza ca ti-ai cumparat o bluza acum 5 minute? "
    Raspuns: cam aceleasi persoane care ar putea avea interes sa iti citeasca tie mesajele de reclama cu postari pe blog. la fel cum pe tine te pot enerva chestiile de genul asta pe altii ii pot enerva mesajele de reclama, linkuri de postari etc. e o chestiune de alegere: te uiti sau treci peste.
    fiind o comunitate de networking in lumea intreaga nu te poti plia pe toate gusturile asa ca fiecare face cum il taie capul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu zic ca nu ai dreptate, fiecare isi alege ce vrea sa vada sau sa citeasca. Nu stiu unde ai gasit tu ca ma pot enerva chestiile astea...am zis doar ca mi se par inutile si ca si facebook-ul care pana acum era cat de cat ok isi inpece transformarea...
    Nu ma dau experta in materie de retele de socializare pentru ca nu sunt.

    RăspundețiȘtergere
  6. enerva, deranja, a le gasi inutile. era o referirie generica, nu un fapt in sine. :) si ca sa iti raspund la intrebare eu fac de toate pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poi ar putea sa se inteleaga ca lumea de pe feis mi se pare enervanta, ceea ce nu e adevarat.
    Si eu eram ceva mai activa dar se pare ca ma plictisesc repede.
    Si daca tot faci de toate: faci poze, postezi si atunci cand esti pe wc, sau in alte situatii ceva mai intime? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt convins ca sunt milioane de oameni care abia asteapta sa urci pozele cand stai pe veceu....eu unul tremur de nerabdare :))

    Hai ma nene sa fim seriosi...exista niste lucruri care, obiectiv privite, sunt de cacat. Printre astea se afla pozele "semi-nud", statusurile puse din 3 in 3 minute gen "mananc", "sunt la dus", "sunt la magazin" M-am intors de la magazin", "dorm", "nu mai dorm" "vb la tel" wtf? :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cel mai tare a fost atunci cand nu am intrat pe FB vre-o 3 zile si m-a sunat toata agenda telefonica sa ma intrebe daca nu mi s-a intamplat ceva :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Eh vezi, bun la ceva si feisbucu asta! Isi face lumea griji daca nu te atingi de el o zi! :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Profilul meu nu va ajunge ca Hi5 pentru ca am doar oameni de calitate in lista de prieteni,oameni pe care ii cunosc si in viata reala.Cei care imi trimit cereri de prietenie si nu-i cunosc,nu au nici o sansa sa intre in acea lista.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Sido: Foarte bine...asa faceam si eu, imi tineam doar apropiatii, apoi iar am dat drumu` la add`uri si in unele zile incep sa mai scot ce nu imi e placut la vedere....

    RăspundețiȘtergere