E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

9 februarie 2011

Mancarea prosteste

In sfarsit incepe media sa se mobilizeze si sa lupte impotriva obezitatii si mai ales a mancarii fast-food. Imi place cand aud sau citesc articole care evidentiaza efectele negative ale semipreparatelor si mai ales ale celor de la mec, kfc, burger king, etc, etc.

Un studiu realizat in SUA despre consumul regulat de grasimi saturate, continute de alimentele de tip fast food: cartofi prajiti, pizza, chipsuri etc., creste riscul de declansare a depresiei. Rezultatele acestui studiu par sa confirme faptul ca locuitorii tarilor din Europa de Nord si America sufera mult mai frecvent de depresie decat cei din sudul Europei, unde regimul mediteranean este dominant, iar riscul instalarii depresiei este mai mare cu 50%. 

Un alt studiu realizat pe 14000 de copii nascuti dupa 1990, aduce in atentia parintilor ca cei care care mananca prea multe grasimi, zaharuri si mancaruri procesate primesc un aport prea mic de vitamine si nutrienti,  insuficient pentru dezvoltarea optima a creierului. Rezultatul: copiii mici care mananca junk food vor avea IQ-ul mai mic la maturitate! 

Pana acum sunt 3 mari bile negre pentru mancarea junk: te ingrasi si ajungi cat un elefant, te prostesti si mai intri si in depresie!
Nu ii inteleg pe tinerii parinti care ies in oras cu bebei si nu gasesc sa manance decat la mec. Mancarea asta nu e buna pentru tine, adult, iti dai seama cat de buna e pentru copilul tau? Daca tu vrei sa te "strici" nu incerca sa imbolnavesti si pe altul. 
Din ce in ce mai putini tineri stiu sa gateasca. Mie mi se pare destul de grava treaba, mai ales ca femeie sa nu stii sa faci decat cartofi prajiti, omleta si ochiuri! Multi mananca junk scuzandu-se ca nu au avut timp sa isi pregateasca ceva, dar cand asta se repeta in fiecare zi, nu prea mai e vorba de timp. Poi normal, nu mai ai timp, ca bagi toate rahaturile in tine, te-ai facut cat dulapu` si obosesti mai repede acum, obosesti si cand stai in pat!

La o mica analiza a fetelor de liceu observi ca peste 50% sunt grase, daca nu chiar obeze, la scoala generala nici nu vreau sa ma gandesc la cum arata elevii. 
Am mai facut referire la persoanele grase si simt nevoia sa ma repet: nu e nimic atragator sa vezi pe cineva fie femeie, fie barbat, crapand blugii pe ea/el si cu burtile atarnand si pe deasupra infulecand cu pofta ditamai hamburgerul! 
Voua va place sa fiti grasi?

8 comentarii:

  1. nu, mie nu imi place sa fiu grasa. a trecut un an si un pic de cand am nascut si n-am scapat decat de 10 kg.mai am inca pe atat nu ca sa fiu fotomodeala, ci ca sa arat placut. nu dau iama in mec, kfc si altele de genul. ocazional un spring time, dar mai mult vara la ala de pe floreasca pt ca au terasa in spate unde e si un parculet pt copii.in fine, sa nu deviez de la subiect.nu sunt de acord cu mancarea asta de tip fast-food nici pt adulti, cu atat mai putin pt copii.deci cu siguranta nu voi fi una dintre mamele care organizeaza ziua copilului lor la mc asa cum am vazut ca se poarta.

    RăspundețiȘtergere
  2. faptul ca mananci Ocaziional intr-un "restaurant" tip Mec nu inseamna ca e ceva periculos. periculos este sa faci un obicei din asta. Si nu, nu este periculos, este foarte periculos si daunator...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Andreea: Sa-ti traiesca bebelul si sa se faca mare si sanatos, iar mamica sa nu il duca abuziv la mec sau mai stiu eu unde. E bine ca nu iti place si ca ai luat masuri. Asa ar trebuie sa faca multe tinere, dar comoditatea e prea mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorba lu vara'miu... cel mai urat lucru e sa vezi 2 grasi care mananca fast-food. Dar problema e mult mai mare si a depasit un oarecare tip de alimentatie. Puiul, considerat alimentul curelor de slabire, e acum carnea cea mai plina de hormoni, legumele, fructele, totul este plin de chimicale. Si daca observati voi, app de fetele de liceu, fizionomia corporala se schimba. Acum 15 ani, toata lumea avea talie, maini, picioare... acum incepem sa semanam cu americanii. Talie groasa, incheieturi schiloade, sani imensi, si maini foarte groase sus la umar... Eram o rasa asa de frumoasa noi romanii....

    RăspundețiȘtergere
  5. Eram, bine spus!
    Acum ceva vreme cand puteai sa stai la terasa sa bei o cafea, 2 fete destul de MARI, corpolente mancau: salata cu ton, cate 2 hamburgeri de caciula, cartofi mari + maioneza si bineinteles juma de litru de cola. Bine ca mancau salata! Clar nu au cum sa se ingrase!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna asta cu doi grasi la Fastfood :) Genereaza, vizual vorbind, o chestie foarte bine conturata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe bune genereaza un tablou vizual "dragutz". Tare Ioana faza cu "mancau salata" :))))

    RăspundețiȘtergere
  8. Fumoas :)) si eu am slabit muult :)) metode necunoscute

    RăspundețiȘtergere