E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

14 februarie 2011

Am vorbit. S-a rezolvat. Nu se poate!

Cum am devenit un rau- facator....pardon rau -platnic? 
Poi se ia una bucata de factura de la teveu`+ net+ tel si se plimba in toate gentile, si in mai multe orase, se bune bine intr-un buzunar ascuns si se lasa acolo la dospit vreo 2 saptamani cand iti dai seama ca a trecut luna si ai uitat sa o platesti in timp. Se face una bucata criza de nervi in cautarea facturii (cu ocazia asta se face curatenie prin genti si acte, hartii, hartiute), intr-un final apare colorata si incepe o alta bucata de criza de nervi din lipsa acuta de timp pentru a o plati. Se rezolva problema prin trimiterea partii barbatesti la banca si se plateste cu 7 zile intarziere. 

In ziua platii ajungi acasa si constati ca serviciile cu pricina nu functioneaza, amani sa suni la tanti la call-center si astepti ca a doua zi sa fie totul ok. Dimineata aprinzi teve`ul. Degeaba! Amani din nou sunatul astepti sa te intorci de la munci, dar si intoarcerea la domiciliu se amana pentru 4 ore, deci ajungi cand serviciul nu mai este disponibil si constati cu durere in suflet ca tot nu ai net +cablu. Sambata dimineata suni la minunatul serviciu iti spui off-ul si ti se spune ca nu se poate face nimic pana luni si iti petreci frumosul week-end cu nasul in carti.
Unele companii, inclusiv cele de telefonie mobila te anunta de cateva ori inainte de data scadenta si dupa ce trece data respectiva te suna un nene sau o tanti iti spune ca ramai fara minunatul serviciu daca nu platesti, reusesti sa mai amani cu o zi plata, dar nu ramai fara el.
De ce nu adopta mai multe firme treaba asta? Ca doar nu uit sa platesc ca asa vreau eu? Uit pur si simplu sau nu am timp! Platesc luna de luna si e prima data cand am intarziat 7 zile si m-a si pus la zid! Luna viitoare vreau sa platesc fara astea 5 zile in care nu am beneficiat de minunatul serviciu. Asa de ce nu merge? Poi numai voi sa mancati o paine? Eu de ce nu?

8 comentarii:

  1. poti vedea doar partea buna. asa ai putut sta sa citesti fara sa te mai ispiteasca netul sau tv-ul :))

    RăspundețiȘtergere
  2. da :)))...asta e si motivul pentru care nu m-am enervat!

    RăspundețiȘtergere
  3. partea buna ca partea buna, dar "partea barbateasca" a invocat toti Sfintii posibili in cele 27 de minute petrecute in banca pentru plata minunatei facturi. Era vineri si banii au ajuns abia Marti...dar asa e la noi, o treaba minunata :)

    RăspundețiȘtergere
  4. uite ca azi dimineata am avut si eu experienta neplacuta de a sta cateva ore fara tv si net, din cauze tehnice(eu ma temeam ca mi l-au taiat ca poate nu s-a inregistrat plata pe care am facut-o ce-i drept, cu intarziere).sevraj,nu alta.da, am citit si eu in scurtele pauze pe care mi le permitea fiica-mea, dar imi lipseau al naibii de tare

    RăspundețiȘtergere
  5. @Razvan: pe viitor, in astfel de situatii, iti recomand calduros sa porti asupra ta un calendar crestin ortodox. Nu ca te-ar ajuta in vreun fel sfintii aia sa scapi de necazul neplatii facturii la timp, dar cu siguranta calendarul respectiv te va ajuta sa nu uiti nici un personaj din acea gashca (gashca sfintilor, sa fim bine intelesi!). La ce iti va folosi? Nici nu iti vei da seama cand vor trece 27 de minute amarate (ba chiar mai multe!), in timp ce reciti cu patos fiecare nume, de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie. Evident, fiecaruia atribuindu-i tainul care i se cuvine, gen tamaie, anafura, biserici, cruci etc, etc, etc. Pentru variatie, e bun de strecurat si cate un cristos din loc in loc...:D

    RăspundețiȘtergere
  6. uite cum, fara sa vrei, faci seara/zile de lectura acasa. O fi bine, o fi rau? Io-s de parere ca uneori sunt bune si momentele astea. Si operatorii de cablu/net/telefon au intotdeauna dreptate. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu prefer cartea in locul tv-ului! Dar dimineata pana imi beau cafeaua si ma preg de munci mai ascult si eu o stire, o atentionare, un cod rosu...ceva!

    RăspundețiȘtergere