E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

22 noiembrie 2010

Tu ce facultate ai terminat?


Observ ca lumea a devenit atat de mandra mai ales in privinta job-ului incat e foarte greu sa lucrezi intr-un call-center sau sa incepi cu munca de jos. Din auzite, ca de trait nu am apucat decat 2 ani, iar alfabetul meu era atunci format mai mult din consoane legate si fara nici o noima, pe vremea raposatului Ceasca lumea privea altfel munca. Cine lucra in comert sau mai ales intr-un restaurant, ospatar si alte munci asemanatoare era foarte stimat, nu mai zic de casieri. Azi daca intra intr-o banca li se pare ca paznicul, femeia de serviciu sau casierul e tot una.
Educatia se evapora si lasam sa iasa la iveala toate instictele de animale, de fiare, de hiene. Tinerii reusesc cu chiu si vai sa termine liceul si sa ia bac'ul si se inscriu la noile facultati care te pregatesc pentru o suta de mii de specializari.
Ce facultate ai terminat? Pai: Sociologie Psihologie Jurnalism Relatii Publice in Economia Afacerilor Internationale!! uhuhhuuhuuuuuuu. Ei bine da! Si daca il intrebi ce materii a studiat, ce i-a placut cel mai mult, cu s-a ales din toti anii "chinuiti" de facultate, unde se ducea zi de zi si se chinuia sa ajunga si la cursuri si la seminarii si mai ales se chinuia sa invete pentru examene, ce iti raspunde? Nimic.
Vrei sa ajungi sociolog, psiholog, jurnalist si lista poate sa continue dar tu nu esti in stare sa citesti o carte? De fapt spui ca nu iti place sa citesti! Atunci du-te si fa-te strungar, sudor, lacatus, avem nevoie si de asa ceva ca de atatia tineri cu mii de specializari dar care nu stiu sa vorbeasca sau sa citeasca ne-am cam saturat!!!
Sa nu se inteleaga ca am ceva impotriva facultatilor particulare. Daca vrei sa inveti o poti face la orice facultate, doar sa iti doresti!
 Daca nu te simti in stare, nu mai da banii aiurea, oricum nu sunt ai tai, du-te si mulge vaca !
Cunosc persoane care nu au avut cum sa se inscrie la facultate, atunci cand trebuie si au facut-o mai tarziu, sau inca nu, dar intre aceste persoane si frumuseii nostri care se plimba cu cele mai scumpe masinute si cele mai "de firma" hainute este o diferenta prapastioasa.
Pana la urma avem sau nu nevoie de facultate? La ce iti trebuie, pe langa faptul ca iti da o hartie (diploma) pe care o poti prezenta la angajator? Tie la ce iti trebuie daca habar nu ai cu ce se mananca "specializarea" ta?

0 Puncte:

Trimiteți un comentariu