E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

28 martie 2012

Lumea nu ştie!

Ce? Bună întrebare...Lumea nu ştie multe, dar eu vreau să mă refer la un singur lucru.
Noi (vorbesc aşa ca nu cumva să se simtă cineva lezat) NU ştim să apreciem ce ne place. Vedem ceva frumos, deştept şi devreme acasă şi trecem cu indiferenţă. Nu ştim să facem o simplă diferenţă între ce e bun şi ne place şi ce e prost, nasol, iac, naşpa şi nu ne place.

Fără să mă refer la conduita unora, la comportamentul în societate şi ce exemplu ar trebui să dăm, vreau să ajung la o chestiuţă minoră. Vedem ceva în presă, pe net, pe un blog, pe un site, pe un profil, acel ceva ne place atât de mult, dar îl ţinem pentru noi: nu comentăm, nu ne spunem punctul de vedere, nu dăm like, nu dăm share, nu recomandăm, nu facem absolut nimic să împrăştiem o ştire bună.

În schimb atunci când găsim câte-o urâţenie, o ştire cu câte-o vedetismă cu ţâţe, buci şi chiloţi la vedere imediat dăm şfară-n ţară. Nu apreciem ştirile frumoase, ci pe alea cu violuri, crime şi alte bălării asemănătoare.

E trist! Haideţi să ne autoeducăm că internetul ne arată, dar nu ne face şi mai deştepţi!

5 comentarii:

  1. Si apropos, chiar nu merge butonul "like" :))

    RăspundețiȘtergere
  2. asta-i prima "durere" cand ajungi sa cresti tinandu-te de blog..o sa mai doara ceva timp dar o sa treaca! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vorbesc despre stirile si informatiile bune in general. Nu ma refer strict la blogul meu si nu ma doare, am alte date in spate pe care ma bazez.

      Ștergere
  3. Nu cred ca este o durere, este mai corect o analiza reala social media :)

    RăspundețiȘtergere