E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

24 august 2011

Instructaj casnic pentru barbati

Imi place sa surprind diferentele vizibile intre un el si o ea, mai ales cand vine vorba despre treburile casnice.
Barbatii cu greu se obisnuiesc sa deosebeasca o cratita de o tigaie sau mai mult de o oala si sa nu mai vorbim de greutatea deosebirii culorilor cand vine vorba de spalat.

Spre exemplu ceri sa ti se aduca din debara cratita aia mare. Dupa indelungi cautari, zdranganeli si gangureli iese victorios fluturand o tigaie, etalandu-si cel mai sincer si nevinovat zambet. Bineinteles ca la inceput iti sare putin un dracusor pe creier si ii faci morala " Cum tu nu stii cum arata o cratita si ca aia e tigaie?". Ei bine unii barbati nu au in manualul de utilizare astfel de intrebuintari ca gatitul, diferentierea oalelor si mai ales a culorilor. Poti sa alegi sa pui cate o eticheta pe fiecare sau sa ii tii o lectie deschisa despre numele si intrebuintarea fiecarei unelte din bucatarie. Aceste lucruri trebuie oricum repetate pentru ca nu are cum sa le retina pe toate. Apoi cand mai ceri ceva e bine sa dai mai multe detalii: "Te rog adu-mi oala aia mare, alba, cu flori pe ea si vezi ca e asezata in coltul din stanga jos!" cu siguranta atunci timpul de cautare este mai mic si rezultatul altul. 

O alta problema pe care o gasesc o adevarata provocare si se obisnuiesc mai greu cu ea este sortarea rufelor pentru spalat. Pentru barbati e simplu: ai un lucru murdar- baga-l in masina. Atunci cand se umple masina, pui detergent, o bagi in priza, setezi singurul program pe care l-ai invatat si ii dai drumul. S-a terminat tura le iei si le arunci pe sarma sau pe suport, depinde ce utilizezi. Trebuie la fel, tinuta o lectie deschisa, despre cum trebuie sa asortezi hainele si ca nu e bine sa bagi tricoul rosu, cu prosopul galben, camasile albe si lenjeria portocalie.

Dupa ce te asiguri ca a inteles aceste simple reguli, trebuie supravegheat de cateva ori pentru a nu gresi si de abia apoi poti sa il lasi singur sa spele rufele sau de ce nu sa foloseasca tigaile fara sa le ciobeasca, zgarie sau innegreasca.

10 comentarii:

  1. Nu stiu cum sunt altii dar la tricouri as face crima de om daca mi le incurca cineva la spalat. Bine, daca sunt mai deosebite ma mai si uit din cand in cand la ele prin hublou :))
    La partea e bucatarie deosebesc destul de bine tigaile si chiar le-as folosi mai des daca m-as pricepe. Sa prajesc pentru mine e un chin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce verva a facut acest articol printre angajati :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dap....dar totul a ramas in tacere! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. mi s-a blocat email`ul, cred ca s-au dat pe putin 100 de email`uri...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cratita vs. tigaie... Dificil. :) Dar eu am ramas surprinsa sa constant ca barbatii nu fac diferenta nici intre o fusta si o rochie.
    Ooo... si cate lectii am tinut! Nu ca ar fi neaparat necesar sa stie ei lucrurile acestea. Dar cand ti se fac complimente pentru fusta... si tu porti o preafrumoasa rochie... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat adevar zici aici! Ma gandeam sa punctez si acest aspect dar nu vroiam sa ii bag atat de mult in groapa

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei, heeei, ce e aici, Surority anti barbati? Ia terminati cu prostiile. Viata ar fi mult mai frumoasa, cand femeile vor intelege ca barbatii au o alta scara de valori, alta decat cea a femeilor :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ooo... pai nu e o Surority ANTI barbati. E PENTRU barbati. Incercam sa-i invatam ceva nou... si aproape total nefolositor. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Mai baieti tot voi le inventati si nu stiti ce trebuie sa faceti cu ele!

    RăspundețiȘtergere
  10. La partea cu rufele, al meu e as, iar eu sunt asa cum ai descris tu. E drept ca la cratite, tigai & etc. sunt de acord, e nevoie de indicatii speciale- model, marime, raft, stanga dreapta, jos-sus...la noi e si mai fain fiindca exista deosebiri ale graiului. Eu denumesc ceva intr-un fel care pentru el inseamna altceva. Dar sa stii ca barbatii se pricep destul de bine in bucatarie...numai ca nu le place s-o arate, de teama sa nu fie exilati acolo. :)))

    RăspundețiȘtergere