E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

17 august 2011

Dragoste la prima vedere

Prima mea intalnire cu Jack Reacher a fost anul trecut, prin septembrie cred, nu mai tin minte, cu toate ca a fost dragoste la prima vedere. Nu stiu daca voi ati auzit de el dar merita sa dati un search. 

La noi sunt aparute doar 3 carti scrise de Lee Child, toate sunt de la Ed Humanitas, si anume Capcana Margrave, Sa nu gresesti si Evadare Imposibila. In acesta ordine le-am citit si pe parcursul lor am intrat usor in lumea recreeata de Lee Child, firul actiunii s-a inchegat mai bine si l-am descoperit pe Reacher din ce in ce mai puternic, din ce in ce mai inventiv si inteligent si din ce in ce mai irezistibil.

Imaginati-va un soldat de aproape 2 metri, bine facut, solid, cu ochii albastrii, caruia ii place matematica la fel de mult cum ii plac armele, un strateg foarte bun, caruia nu ii e frica de glont si de moarte. Nascut, crescut si apoi lucrand in armata, ajunge la gradul de Maior, este decorat cu Steaua de Argint, Inima Purpurie si multe alte medalii, se retrage din cadrul armatei, dar de abia acum incepe adevarata actiune pentru el si bineinteles pentru cititori. 

Lee Child stie cum sa te tina in suspans, fiecare rand citit te face sa te simti din ce in ce mai tensionat, transpunandu-te direct in actiune, parca ai alerga alaturi de Reacher si parca i-ai asculta gandurile in timp ce isi face planuri. Pasajele mele preferate erau cele in care erau descrise amanuntit armele de la un banal pistol pana la o semi-automata Barrett ce trage pana la 1800 de metri si chimia ce trebuie sa existe intre arma, respiratia, bataile inimii, privirea soldatului, gloante, circulatia aerului si tinta.

Astept urmatoarele carti semnate Lee Child, care sper sa apara cat mai curand. Pana cand o sa mai avem parte de o noua actiune semnata Jack Reacher, ati putea sa le cititi pe cele 3 enumerate mai sus, sunt mai bune decat orice film de actiune, suspans sau aventura vazut vreodata.

Un comentariu:

  1. Zi asa, la prima vedere, a?

    Cele trei romane sunt absolut geniale. Un suspanso-thriller marca numarul 1. Lee Child este maestru!

    RăspundețiȘtergere