E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

15 iulie 2011

Probleme parfumate si aglomerate

M-am supus unui test si saptamana asta am plecat de acasa la ore diferite, ma rog, minute diferite. De ce? Sa vad cand e mai putin aglomerat si sa nu mai lesin de cald prin metrou sau sa ma calc cu babele in drum spre metrou.

Luni
Plecat de acasa la 8:25, pe drum babe, babute, vecine casnice ce treceau spre piata incarcate normal cu pungile lor imense cu roti. Stiti carucioarele alea tipice lor cu roti mari. Cand vad o asemenea "ambarcatiune" ma duce cu gandul negresit la mosi, babe, piata. Peste tot pe trotuar pepeni, femei cu levantica, marar, patrunjel si alte balarii si sa nu uit parfumatii comercianti de tigari "tigari, tigari, tigari aveeeeeem". 
Ajuns la metrou la 8:33, peron plin, metrou plin, scari pline. Peste tot parfumuri care mai de care speciale. 
Marti
Plecat de acasa la 8:20, pe drum aceleasi personaje epice. Ajung la metrou putin mai devreme, daaaaar la fel de plin, trece primul metrou gandindu-ma ca pentru urmatorul nu va mai fi atat de multa lume. Ei bine am gandit prost. 
Miercuri
Plecat la 8:10, pe drum mai rau. Imi venea sa imi dau palme. Metroul si mai plin, mirosuri si mai urate, si mai cald. Ce sa zic, de vis!
Joi
Plecat la 8:15, m-am gandit ca poate e zona mai putin aglomerata. La fel ca miercuri, ca marti si ca luni.
Vineri
Aceeasi poveste. Nu stiu la ce ora as putea sa plec, sa merg linistita fara sa ma calce toti nespalatii, fara sa dau peste carucioarele babelor cu cate 2-3 rosii si 2-3 cepe si fara sa imi infiga cineva in gura cate-un bughet de flori sau mai stiu ce ramurele.

Ce mi se pare si mai tare e ca in fiecare zi, atat dimineata, cat si seara (pe la 18:40 ) ii vad la intrare in piata si pe trotuar pe baietii cu tigari. In unele zile am vazut chiar si cativa politisti pe acolo, dar ei si-au vazut de treaba nestingheriti. Frumos! Poate ca erau atat de camuflati ( cam umflati)  printre oameni incat "oamenii legii" au trecut pe langa ei fara sa ii observe.

7 comentarii:

  1. Foarte tare testul la care te-ai supus! :) Pacat ca n-ai gasit o "portita de salvare"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne luam cort, avem si pe cine sa consultam, in materie :)

    Ce bine e ca eu plec fie mai devreme, fie mai tarziu si chiar evit ora aia fatidica intre 8 si 9 :)

    RăspundețiȘtergere
  3. n-am vazut asta pana acum, cat de tare(not)
    Ar fi ideal sa pleci de acasa pe la un 5. Partea buna, s-ar putea sa nu te mai intalnesti cu tot ce ai descris. Partea naspa, s-ar putea sa te intalnesti cu nespalatii care au avut tura de noapte :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Poi nu pot, ca el are program diferit fata de mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai stai si tu la o cafea in plus la birou inainte de inceperea programului. :)

    RăspundețiȘtergere