E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

12 iulie 2011

Vara nu-i ca iarna

Va era dor de vara? Uite ca a venit si ea pe la noi, ca e in trecere si tot e bine. Vara de anul asta pare a fi in vacanta si si-a uitat responsabilitatile din fisa postului! Pe ea nu o sanctioneaza nimeni?

Va era dor de canicula? Ati avut-o! Va era dor de stirile cu puradei scaldandu-se prin fantanile din oras, cu barbati in slapi si cu burtile pe afara, cu damele fluturandu-si fustele si evantaiele? Acum puteti sa le savurati in voie. Sau poate va era dor de stirile cu mosi si babe care tot lesina si mor pe strada din cauza caldurii?

Imi permit sa o citez si bineinteles sa ii dau dreptate, bunei mele prietene, Cristiana " Urc in 96, numai mosii si babe, ca ei au treburi importante la ora aia, de exemplu sa lesine pe strada ca cei de la salvare sa aiba si ei de lucru." Am uneori tendinta sa cred ca batranii sunt o specie deosebita: iarna se plang ca isi rup oasele pe gheata de la atata plimbare, iar vara lesina din cauza caldurii. E si normal: iarna e frig, ninge, apa ingheata, se formeaza gheata pe care aluneci mai ales atunci cand nu esti in stare sa mergi, iar vara e cald, poate nu degeaba popular luna iulie e numita si luna lui cuptor.

Dar daca va era dor de stirile cu ploi torentiale, cu rupere de nori, copaci fulgerati, apa prin subsoluri si case, si refularea canalizarilor nu ramane decat sa aprindeti televizorul si sa urmariti. Le gasiti pe toate canelele nu trebuie sa va chinuiti mult sa le gasiti!

Un comentariu: