E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

27 iulie 2011

Cu ochii mintii.....

Revin cu inca un episod de lectura! Andreea ne prezinta inca o carte din Seria Neagra de la Editura Trei, un alt suedez, care a castigat de 3 ori premiul pentru romanul politist al anului.

Cartea aceasta am inceput sa o citesc in paralel cu alta acum cateva saptamani, apoi am abandonat-o in favoarea celei principale, ca abia dupa ce am citit o alta sa ma reintorc la ea. Citisem vreo 30 de pagini, nu extrem de incantata, atrasa doar de misterul ce plana in jurul mortii Evei Ringmar si a nebuloasei din capul sotului care nu-si mai amintea nimic si parea a fi vinovat si nevinovat in acelasi timp. 
 
Niciun indiciu nu trada ceea ce se intamplase de fapt...si cand am reluat-o, am descoperit ca e chiar interesanta si chiar si stilul in care e scrisa nu mai parea atat de rece si lapidar, ci chiar captivant...si m-am lasat furata de actiune...atat de furata incat a doua zi am si terminat-o, agatandu-ma de actiune chiar si cand era treaza cea mica...si asta ma face sa regret ca nu am aprofundat pasaje ce meritau a fi extrase ca si citate...e scrisa intr-un stil splendid si, pentru un roman politist, subtilitatile si ideile enuntate, surprind fara indoiala. 
 
Nu atat insa cat actiunea in sine, care cunoaste o serie de detalii pline de mister si intamplari care te tin cu sufletul la gura, in incercarea de a deslusi adevarul...ma pot lauda ca am banuit cine e criminalul cand eram inca destul de departe de final, desi ulterior am avut totusi semne de indoiala privind banuiala mea...sa insemne asta ca am capatat experienta?...veti fi uimiti sa descoperiti cheia intregii povesti si implicatiile sale...cu siguranta motivatia nici nu mi-ar fi trecut prin minte. Insa va pot spune ca ea se ascunde undeva in tenebrele trecutului...
 
Cu ochii mintii, Hakan Nesser

PS: Vedeti ca acum ziarul Gazeta Sportului are o alta promotie. Nu mai sunt carti "negre", ci o sa gasiti carti ale scriitorilor Pascal Bruckner - Luni de fiere (mi-am luat-o si eu astazi), Hotii de frumusete; Marc Levy- Si daca e adevarat, In alta viata; Frederic Beigbeder- Dragostea dureaza trei ani, 13.99. 
Lectura placuta!

2 comentarii: