E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

1 februarie 2012

Zapada induce panica!

Cum se produce vreun fenomen meteorologic lumea intra in panica! Si nu aiurea! Cea mai vinovata este media, de la ziare, radiouri pana la televiziune, care are deosebitul har de a pune titluri apocaliptice!
Romania sub zapada, Iadul Alb, Gerul ucide... bla bla, tot felul de titluri care te fac sa ingheti in fata televizorului!

Din pacate nu pot eu sa certific niste informatii despre cum erau zapezile de altadata, dar din cate imi povesteau ai mei, persoane in care am incredere deplina, cand erau ei copii zapada ajungea pana peste geam. 

Discutand la telefon cu mama, imi spunea ca intr-o iarna, din cauza zapezilor prea mari erau blocate toate geamurile si toate usile si s-au chinuit ore bune sa faca tunel prin zapada. Si atunci s-au inchis scoli, institutii si drumuri si era pe timpul lui ceasca! 

Ca la noi nu se curata atat de bine soselele sau ca trotuarul este plin de zapada, gheata si risti sa ajungi la spital facut bucati, spart si fracturat asta e alta problema! 

Am gasit un articol despre cum se curata pe la altii si cum zapada nu este nici sfarsitul, nici inceputul lumii ! Enjoyhttp://blog.esky.ro/2011/01/unde-sunt-zapezile-de-altadata-in-japonia/

6 comentarii:

  1. Ai dreptate...Deci iarna şi-a făcut datoria,dar nu e bine!!Orice s-ar intampla media va scoate in fata numai partea negativa ...despre cum isi fac treaba autoritatile si la ce costuri, asta cu adevarat e o problema...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ningea, iar nu era bine! Si am mai observat ceva...imi plac stirile alea vara despre incalzirea globala si iarna despre glaciatiune! Un deliciu!

      Despre autoritati nu vreau sa mai vorbesc...ne racim tastele degeaba! :))

      Ștergere
  2. Da, mai, dar pe vremea aia nu erau tas'pe televiziuni sa faca din tantar armasar. Nici cu ceva ani in urma, nu foarte multi, nu aparuse isteria codurilor colorate si am trait geruri mai mari. Sunt fenomene meteo normale pentru aceasta perioada, dar ce ar mai scrie ei pe banda galbena daca nu s-ar lega de ele? Or or fi trait pe alta planeta si se minuneaza atata ba de canicula, ba de viscol. Isterie inutila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai vazut la stiri! Antartica s-a mutat in Romania..... UPDATE: apocalipsa alba a ucis mai multi oameni, printre care si un bebelus..... Poi normal daca betivu de ta-su nu a facut foc la soba...

      Ștergere
    2. Ba da, am vazut! Formulari cat mai apocaliptice insotite de melodii funebre de mi-am aminitit de funeraliile coreene.:)))

      Ștergere