E drăguţ să fii drăguţ faţă de cei drăguţi

19 iulie 2012

Personalitatea dăunează grav carierei

”Nu exista un cliseu mai mare in psihologia resurselor umane decat ideea potrivit careia increderea ridicata in propriile forte este cheia succesului in cariera. A venit timpul sa demontam acest mit.
De fapt, lipsa increderii in sine iti va aduce mai degraba succesul, decat esecul", spune Thomas Chamorro-Premuzic, profesor de Business Pshychology la UCL (University College London).
Angajatii cu incredere mica accepta mai bine feedback-ul negativ din partea sefilor si a colegilor. Acestia accepta criticile si le transforma in lucruri pozitive, scrie Business Insider.
Este teoria ideală pentru cei spălați pe creier sau în curs de spălare, și mai ales pentru cei care au impresia că așa om până la ei nu a mai văzut pământul. După ce că dai de oameni din ce în ce mai slabi pregătiți (vezi rezultatele de la BAC 2012, care sunt la fel de frumoase ca cele din 2011) trebuie să mai vină și un mega jurnalist pregătit și cunoscător în toate domeniile posibile și imposibile să îți dea secretul succesului.

Săptămâna trecută am asistat la o discuție între doi colegi, iar la un moment dat, unul din ei dădea sfaturi despre cum ar trebui celălalt să își trăiască viața și să se uite la el cât e de mare și cât de bine o duce. Nici nu vreau să mă gândesc la discuțiile despre cum ar trebui să își facă celălalt treaba, când el habar nu are cu se ocupă de fapt și "știe" doar din cărți scrise în 1900 toamna.



0 Puncte:

Trimiteți un comentariu